MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

EMI Arabia lanceert Nederlands talent

09 november 2006 | in Muziek | Reageer

Perry Mystique en dj IdrissDe Amsterdamse rapper Perry Mystique en het Haagse producersteam dj Idriss & Next Of Kin maakten samen een exclusieve remix, voor het populaire radiostation FunX. Deze remix is nu verkrijgbaar op cd via EMI Arabia. Het gaat om een vernieuwde versie van Ahla Haga Feeki / You & Me, een bewezen dansvloerkraker van de Egyptische zanger Mohamed Hamaki.

Ahla Haga Feeki / You & Me is te vinden op Kheles El Kalam, het nieuwe album van de genoemde zanger. De remix staat ook op de nieuwe druk van deze gewilde cd. Met het schijfje veroverde Mohamed Hamaki de eerste plaats in de Egyptische hitlijsten. Ook in landen als de Verenigde Emiraten, Libanon, Koeweit, Egypte, en Marokko, staat deze hoog genoteerd.

De Westerse remix van dj Idriss & Next Of Kin ging in première op FunX, een van de populairste radiostations onder jongeren in de randstad. Na veelvuldig verzoek van de luisteraars, hebben de producers gekeken naar de opties om het opzwepende clubnummer uit te brengen onder EMI Arabia. Deze enorme platenmaatschappij ging direct akkoord. Er is een spetterende videoclip geschoten voor Ahla Haga Feeki / You & Me die weldra op de Nederlandse beeldbuis te zien is.

Naast zijn bijdrage aan de exclusieve remix, maakt rapper Perry Mystique dit jaar ook nog eens kans op de Grote Prijs Van Nederland (grolschgroteprijs.nl). Hij is één van de zes finalisten die een gooi doen naar de felbegeerde beker voor het urban genre. Mystique is kind aan huis bij het producersduo dj Idriss & Next of Kin. De bijzondere samenwerking werkt nu al haar vruchten af, nu blijkt dat de remix van Ahla Haga Feeki / You & Me ook al grijsgedraaid wordt op radiostations in het Midden-Oosten.

Plaats je reactie