MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Inzendtermijn El Hizjra Literatuurprijs gestart

14 november 2006 | in Literatuur | 4 Reacties

El Hizjra LiteratuurprijsOnlangs is de inzendtermijn voor de El Hizjra Literatuurprijs 2006-2007 van start gegaan. De Literatuurprijs is een jaarlijkse literaire schrijfwedstrijd voor Arabieren en Berbers in Nederland. Zij staat garant voor de ontdekking van talent.

Een paar voorbeelden hiervan zijn o.a. de Marokkaanse schrijfers Abdelkader Benali en Khalid Boudou en Rachid Novaire.

El Hizjra organiseert sinds 1992 jaarlijks een landelijke literaire schrijfwedstrijd voor Marokkaanse en Arabische Nederlanders. Deze wedstrijd heeft tot doel iedereen van (deels) Arabische afkomst, jong en oud, ervaren en onervaren, aan te moedigen gedichten en korte verhalen te schrijven.

Deelnemers kunnen in een open competitie nieuw, nog niet gepubliceerd werk voor nominatie voorleggen. Het thema is vrij. Het werk mag in het Nederlands, Arabisch en Tamazight zijn geschreven, maar moeten beslist zelf bedacht zijn. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt het werk op artistieke kwaliteit en let daarbij op originaliteit, zeggingskracht en taalgebruik.

Jaarlijks worden gemiddeld tien auteurs in diverse leeftijds-groepen bekroond. De wedstrijd wordt afgesloten met de uitreiking van de El Hizjra-Literatuurprijs, waarbij de winnaars hun werk voordragen. De El Hizjra-Literatuurprijs bestaat uit een geldbedrag van maximaal 350 euro en publikatie van de bekroonde verhalen en gedichten in een bundel

Er zijn 4 reacties

 1. Studente
  14 november 2006 om 10:28 uur.

  Ik twijfel of ik mee zal doen..hmm..

 2. Maghrebie
  15 november 2006 om 01:25 uur.

  Wat lekker belangrijk, Studente

 3. 100%amazigh
  15 november 2006 om 02:14 uur.

  studente jij hebt echt geen leven nerd

 4. studente
  22 november 2006 om 07:56 uur.

  Maghrebi: ja voor mij belangrijk dus…
  100%amazigh: takes one to know one he…

Plaats je reactie