MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Pastors vergelijkt islamisering met nazisme

15 november 2006 | in Geloof, Politiek | 40 Reacties

Kijk, ik ben vet stoer hoor..In een poging om toch nog één zetel te halen, kwam Marco Pastors gisteren in het programma van Pauw en Witteman tot een opmerkelijke uitspraak. De Rotterdamse populist en Pim Fortuyn wanna-bee vergeleek moslims met Adolf Hitler.

Volgens Pastors, voorheen wethouder van de xenofobe partij Leefbaar Rotterdam, deed de “islamisering” van de Nederlandse samenleving hem denken aan “de periode vlak voor de Tweede Wereldoorlog.” Pastors: “Ook toen waarschuwden mensen voor het gevaar, maar ze werden niet gehoord. En ook toen was er sprake van jodenhaat.” Dat is ook de strekking van een radiospotje van zijn politieke partij.

Volgens het Algemeen Dagblad bleef Witteman op het standpunt staan dat de vergelijking met de periode voor de oorlog volstrekt ongepast was. Hij vroeg Pastors welke oorlog hij verwacht en wie er dan naar de gaskamers zouden worden afgevoerd.

Er zijn 40 reacties

 1. 100%amazigh
  15 november 2006 om 12:44 uur.

  marco pastors is gewoon een vuille ***. hij wil de tweede pim fortuyn worden, net als geert wilders. Maar dat gaat hun echt niet luken die sukkels. get a life dicks.

 2. Henk -Rotterdam
  15 november 2006 om 12:49 uur.

  Mensen laat je eigen niet provoceren door deze mislukkeling,hij wil gewoon dat het uitdraait op Franse toestanden en dan roepen dat hij heeft gewaarschuwd en zo hoopt hij zetels binnenhalen.
  De uitlatingen zijn dusdanig walgelijk en beledigend en zo ver beneden alle fatsoensnormen dat een dergelijk figuur zonder pardon strafrechtelijk dient te worden vervolgd, hem dienen de rechten voor het uitoefenen van een politieke functie te worden ontnomen.
  Deze opmerkingen zijn dermate kwetsend voor de moslims en de vele gelovigen dat onder de mensen dat de vraag rijst wie nu werkelijk de grootste smeerlap aller tijde is.
  Mensen hou het hoofd koel en zorg ervoor dat we op 22 november laten zien wat we van hem en zijn smeerlappen partij vinden door ze finaal uit de politiek weg te stemmen.

 3. Choukri
  15 november 2006 om 12:50 uur.

  Iemand die met zoiets komt nu het slecht gaat in de peilingen neem ik niet serieus. En dat moet de rest ook doen. Hij denkt dat hij Pim Fortuin is.

 4. abdel
  15 november 2006 om 12:51 uur.

  selam
  pastors ga toch eens leven joh!

 5. hassanhasson
  15 november 2006 om 01:03 uur.

  ik heb een flink mededogen voor deze mismaakte politicus.
  Wie doe ik na;
  ik en Pim…………………..snif snif snif
  Pim was alles……………snif snif snif
  Pim zal trots op me zijn..snif snif snif
  Rotterdam, ik en Pim….snif snif snif.
  Pim heeft mij goed onderlicht…snif snif

  deze vent verdient een psychologisch behandeling

 6. Maghrebie
  15 november 2006 om 01:16 uur.

  Zijn provocatie getuigt van lafheid en de angst om uit de verkiezingen met 0 zetels te komen. Maar petje af voor de reactie van Paul Witteman. Zo hoort een professionele journalist scherp op reacties in te gaan.

 7. Youssef Ain Asserdoune
  15 november 2006 om 01:17 uur.

  Rot op Pastors met die onzinnige uitspraken, denkt hij nou met zulke bellemeringen extra zetels( als hij nou eens één al kan halen)???
  Hij doet ons niks kwaad wat die idioot zegt, laat hem maar zeggen wat hij zin in heeft, hij zal ermee weinig a niks kunnen bereiken.

 8. arradi
  15 november 2006 om 01:35 uur.

  GA STEMMEN!!!!!

  Met ongeloof heb ik kennis genomen van Pastors uitspraak waarin hij ons vergelijkt met Adolf Hitler van nazi Duitsland.
  Nog een week en we weten welke figuren gewonnen hebben en dat zal zeker geen Pastor zijn, want zulke uitspraken halen alleen hereneringen terug bij autochtonen en zien Pastor als de nieuwe Hitler, die alleen op macht is koste wat het kost.
  Wat deze racisten allemaal ondernemen om de zwevende kiezers voor zich te winnen ongelooflijk. Stel je voor indien het een Marokkaanse politicus zulke grove uitspraken deed jegens Pastor, wat zou de wereld klein zijn, maar dat zijn we naderhand gewend sinds Harry Potter met zijn normen en waarden kwam.
  We kunnen met z’n allen zulke domme ezels bestreden, door ons stem uit te brengen op een fatsoenlijke partij.
  Maar waarom moeten Marokkanen op 22 november zeker gaan stemmen?
  Omdat het over ons gaat over onze jeugd die graag aan de bak wil en een goede stageplek zoekt om zijn opleiding te voltooien en door ons stem kunnen we duidelijk maken dat we er bij horen want onze stem is doorslaggevend en zo kunnen we een coalitie ((gevormd door parijen die voor ons uitkomen)) helpen aan een meerderheid, want onze stem is hard nodig op dit moment zodat we Wilders, Pastoor, Nawijn en Verdonk geen kans om over ons rug met de winst gaan strekken.
  Ga stemmen en stem tegen de echte Nazi’s.

 9. tommy
  15 november 2006 om 01:43 uur.

  zou ik niet te hard zeggen. ik denk toch dat pastoortje en geertje heel wat stemmetjes gaan pakken.

  de meiden van hallal zatten laatst uitspraken van de omstreden imaam te “verdedigen” tot ergenis van vele, behalve van de media. nu heeft een punt en blijft diezelfde media hameren op het letterlijke vergelijk ipv de bedoeling er achter te willen zien. Dat is exact wat hij bedoelt tollerantie heeft zijn grenzen,durft te zeggen wat je denkt.

  ik ben het ook mee eens die molims mogen van alles zeggen hang homos op dit en dat blaah,blaah, bla. wat wordt eraan gedaan niks.

 10. tommy
  15 november 2006 om 02:22 uur.

  heb de uitzending gezien. ze pakken er weer een ding uit en buiten dat uit. maar daarnaast maakt hij goede punten. je kan nu wel positieve dingen gaan schrijven over moslims. maar dat haalt de negeatieve dingen niet weg. er zijn probelmen binnen de islam met ilsam. en dat willen ze zogenaamd maar niet weten. eerst moet je problemen kunnen benoemen dan kan je er pas wat aan doen.

 11. tommy
  15 november 2006 om 02:25 uur.

  en pastoor is niet de enigiste!

  Hier een 12 minuten durende samenvatting.
  http://www.obsessionthemovie.com/12min.htm

  Deze film heeft overeenkomsten met de film What the west need to know.

  Er wordt een vergelijking gemaakt met het nazi terreur van Hitler, alleen is nu Allah aan de macht, dat maakt het nog gevaarlijker. Het geeft een goed beeld van de propagandamachine van de radicale moslimlanden. Eng is om te zien hoe geindoctrineerd kinderen al zijn in hun haat tegen Amerika en het westen.

 12. Maghrebie
  15 november 2006 om 03:07 uur.

  Tommy,

  Volgens mij ben jij zelf al helemaal geindoctrineerd met haat. Ik ben van mening dat de slachtoffers van beide wereldoorlogen een heel ander verhaal aan nahouden. Vraag de Indianen, Aboriginals en de afrikanen maar is rustig hoe vredelievend de beschaafde europeaan is geweest.
  Haat zit in iedere mens, alleen getuigt de geschiedenis wel dat het westen grote massa slachtingen in haar dagboeken heeft weten te verzilveren. Het gevaar van de Islam is daarbij als een zandkorrel in de zandbak vergeleken met die van de Europeaan.

  En dit is What the west need to know. Je hebt feiten en je hebt theorien gebaseerd op onderbuikgeveoelen en angst.

 13. hassanhasson
  15 november 2006 om 03:20 uur.

  hier een linkje om je hersenpalsticiteit te optimaliseren;
  http://www.tomandjerryonline.com/

 14. MO
  15 november 2006 om 04:39 uur.

  MENSEN GA STEMMEN!

  AUB Stem op PVDA.

 15. goodfellow
  15 november 2006 om 04:59 uur.

  Stem strategisch mensen ! !

 16. mhamed
  15 november 2006 om 06:08 uur.

  pastoortje en geertje zullen altijd tjes blijven TOMMY.
  gelukkig zijn in nederland meer mensen met verstand dan mensen zoals jou zonder hersenen!!!!!
  je lult zomaar wat uit je kop,zonder na te denken,ohhhhhh ja jij had geen hersenen.

 17. tommy
  15 november 2006 om 06:59 uur.

  ooh, ik heb nu kritiek op moslims en dan is het gelijk haat. en all die imaams, die hier en in arabistan haat prediken het westen moet dood, dit en dat. nee, dat mag dan wel weer.

  met haat prediken slaan moslim met 1000% aan top . wie prdikt haat. ik geef alleen kritiek. zo ook pastoortje.

  klopt …What the west need to know is de kijk van uit het westen. enals het westen niks doet ,geld ook voor moslim gemeenschap. komt er zeker oorlog.

  kan je nu ook van isreal zeggen. maar wat kan isreal nu doen,zich van de kaart laten vegen. tuurlijk niet, dus aankomende maand zou de aanval wel komen. ze hebben geen ander keuze. is dit haat van isreal of zelfverdediging.

  is het nu islamfobie of westenfobie.

 18. Khalid
  15 november 2006 om 07:09 uur.

  TOMMY

  fok jou man.
  de islam heeft GEEN probleem en zal nooit een probleem krijgen want dat kan NIET!!
  alleeen mensen krijgen problemen en geen godsdienst.!!

 19. Ayman
  15 november 2006 om 07:23 uur.

  Moslims vergelijken met Adolf Hitler?

  Er zijn helaas maar weinig mensen die geinteresserd zijn in de ware toedracht en de echte geschiedenis van de 1e en 2e wereldoorlog.
  Het is niet zoals we op school hebben geleerd,en aan onze kinderen nog steeds wordt geleerd.
  De ware geschiedenis is een schok voor de mensheid!
  En de propaganda gaat maar door.

  1e W.O betekende einde van de islamitische overheersing in het M.O,dankzij de woestijnarabieren die hun ziel hebben verkocht en vandaar dat ze tegenwoordig in het geld zwemmen.

  Reden tot 1e W.O
  Een islamitisch Palestina met Jeruzalem als hoofdstad was en is een doorn in het oog van het Zionistische westen(de kruisvaarders) en dat moest koste wat kost bestreden worden,vandaar de vele kruistochten door de eeuwen heen.

  Resultaat:Ottomanen(moslims) werden met Islamitische hulp(ongelofelijk maar waar)verjaagd uit Palestina en de rest van het islamitische rijk viel in Europese handen.

  2e W.O werd als excuus gebruikt om de Joden in Palestina te krijgen.
  Dus werden de joden in Europa gebruikt ,misbruikt,vervloekt,gedemoniseerd,uitgebuit,vernederd,vervolgd en vermoord ,voor hun eigen bestwil.
  Vermoord voor hun eigen bestwil?
  Ja!
  Zonder de 2e W.O had er geen Israel bestaan.
  Of wel soms?
  En wie bedacht dit plan?
  Of was het een plan in een plan?
  Wie weet.
  Feit is dat het een duivelse plan was.

  Wie was Hitler?
  Wie financierde hem?
  Wie/wat maakte hem zo groot?

  In feite was Hitler een marionet of werknemer(hoe je het ook wil noemen)van de zionisten uit de VS(Chet Bush,de opa van) en de rest van Europa met Engeland als voornaamste (premier Churchill en vergeet de rol van het Vaticaan niet,die de Nazis tolereerde en zo niet met ze sympatiseerde),die de Bijbelse claim van de joden voor het beloofde land Palestina hebben uitgebuit om zo politieke en economische invloed uit te oefenen in het heilige land en over de hele Islamitische wereld.
  Je kan het het huidige Israel het beste omschrijven als een uitvalsbasis voor de globalistische,fascischtische zionisten die niks met god of het geloof hebben,maar allen maar uit zijn op geld en macht,te midden van het land met de 3 monotheische godsdiensten,Jodendom,Christendom en de Islam.
  Door de (geacteerde) jodenhaat van de Nazi s en zogenaamde jodenvervolging kregen de zionisten zo het excuus om Palestina te gaan bezetten.
  Zogenaamd om het joodse volk een veilig toevluchtsoord te geven omdat ze nergens anders op de wereld veilig waren.
  Toevluchtsoord?
  Een soort asielzoekers.

  Een soort asielzoekers?
  Ze zitten er nog steeds!
  En ze hebben een eigen staat gevestigd!
  Te midden van moslims!

  Zie je het al voor je dat Afghaanse oorlogsvluchtelingen wapens krijgen van Arabische landen om een staat te stichten te midden van Europa,Nederland bijvoorbeeld?

  Waarom ik dit kwijt wilde?
  Hiermee wil ik aangeven welke feiten Marokkanen en moslims moeten weten en aan te halen over de vergelijking van Pastors en niet altijd in de verdediging te springen.
  Als je goed kijkt,luistert en begrijpt,merk je dat de smerige duivelse spelletjes die tijdens de 1e en 2e W.O werden gespeeld ,weer uit de kast zijn gehaald,alleen is het dit keer over de ruggen van de Moslims,die neue Juden.

 20. mohammed
  16 november 2006 om 02:02 uur.

  ‘Moslims moeten naar rechter om uitspraken Pastors’

  Uitgegeven: 15 november 2006 16:53
  Laatst gewijzigd: 15 november 2006 18:34
  AMSTERDAM – Moslims moeten lijsttrekker Marco Pastors van EénNL voor de rechter dagen, omdat hij de dreiging van het opkomende nazisme van voor de Tweede Wereldoorlog vergelijkt met de huidige ‘islamisering’ van Nederland.

  Dit zegt historicus David Barnouw, die als onderzoeker is verbonden aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie.
  Marco Pastors zegt in een radiospotje voor zijn partij: “Vóór de Tweede Wereldoorlog durfde de gevestigde orde de Duitsers niet aan te pakken. Nu doet de politiek niets tegen de islamisering van Nederland”.

  Belediging

  Barnouw noemt de vergelijking flauwekul. “Als ik moslim was, zou ik naar de rechter stappen vanwege belediging. Bovendien is de opmerking onjuist. Pastors doet alsof er in Nederland voor de Tweede Wereldoorlog niks tegen het nazisme is gedaan. Dat is er juist wel. Liberalen, socialisten en katholieken werkten hard samen tegen de opkomende NSB”, zegt Barnouw.

  Tsunami

  Voor D66-voorman Alexander Pechtold is de uitspraak van Pastors het tweede dieptepunt in de campagne, na de opmerking van Geert Wilders die de komst van moslims naar Nederland een ‘tsunami van islamisering’ noemde. “Het is dieptriest”, zegt Pechtold, die de uitspraken van Pastors een wanhoopsoffensief noemt vanwege tegenvallende resultaten in de peilingen voor Eén NL.

  Verkeerd begrepen

  Volgens Hikmat Mahawat Khan, nummer drie van Eén NL worden de woorden van Pastors verkeerd begrepen. “Pastors vergelijkt de situatie van de gevestigde orde die voor de oorlog niet reageerde op het opkomende nazisme met de gevestigde orde die nu niet reageert op de opkomende islamisering. Iedereen die daar iets van zegt, wordt weggezet als een slecht mens.”

 21. laila
  16 november 2006 om 03:24 uur.

  Tommy wat laf van je om kinderen te betrekken in je reactie.
  Ik kan niet ontkennen dat er geen kinderen zijn die met haat jegens het westen en Israel zijn geboren, maar zijn dat niet de kinderen (waar jij het over hebt) die door Israelische soldaten met Amerikaanse slimbommen worden gedood en verminkt en geen dak boven hun hoofd hebben, zijn dat niet de kinderen in Libanon, Irak, Afghanistan en Palastinijnse gebieden die dagelijks worden geconfronteerd met bombardementen van de Amerikaanse luchtmacht en zijn dat niet de zeven kinderen van Beit Hanoun samen met hun twaalf andere familieleden die de afgelopen week midden in de nacht door israeliers werden gedood met goed keuring van de Amerikaanse veto recht in de verenigde naties.
  Is dit de rechtvaardiging van de Israelische zelfverdediging wat je noemt? en dat je een oorlog suggereert voor volgende maand. Je moet eerst bij de wortels gaan voor dat je deze onschuldige kinderen (die de dood aan Amerika roepen) er bij betrekt.
  Ik weet niet wie je wees wilt maken met je praatjes, maar volgens mij heeft de media invloed op je gehad door beweringen over Allah, de islam, teroerisme en alles wat negatief is over de islam. Islam is vrede en al vijftig jaar wonen moslims in Nederland.Waar is deze angst opeens nodig en wat heeft het midden oosten conflikt met de Nederlandse kamerverkiezingen te maken, we hebben op dit moment interne problemen die we gezamenlijk moeten oplossen zo als discriminatie op de arbeidsmarkt, integratie,de gezondheidszorg, de vergrijzing, de voedselbanken, de armoede onder de kinderen die zonder ontbijt naar school gaan omdat er geen geld is en noem maar op. Wij hebben geen baat bij externe problemen, V.S en midden oosten dat zijn duizenden kilometers hier vandaan.

  Maar terug naar het onderwerp als je sympathie toont voor Pastors uitspraak is het je recht, maar dat deert ons niet, is het niet lochisch gezien dat Pastoor alleen negatief uitlaat over de moslims als het hem slecht uitpakt in de peilingen.

  22 november zal er uiteindelijk blijken dat Pastoors partij NL hoogst een zetel wint bij de kamerverkiezingen en gesteund door individuen als jij die geen heil zien in de huidige kabinet en uit protest jullie stem uitbrengen op Wilders en pastoor, en ik kan je nog zeggen blaffende honden bijten niet , want jouw Wilders de dwaas en Pastoor de schijn heilige zijn alleen op macht en geen een perspectief voor Nederland en voor jouw zullen bieden.

  En nu richt ik tot mijn achterbaan de Marokkaanse broeders en zusters de verkiezingen in aantocht ga op 22 november stemmen en stimulieer je ouders je familieleden je vrienden en zelf je buren om het zelfde te doen, want onze stem is hard nodig.

  Kies met je verstand, kies links, zodat we de clown Pastoor aanstaande woensdag kunnen uitlachen, want In Rotterdam was hij groot met zijn leefbaar Rotterdam tot dat de allochtonen gingen beseffen dat hun stem nodig was om hem te verkleinen en hebben massaal op links gestemd en nu zit hij samen met andere viertien racisten in de oppositie.

 22. abdel
  16 november 2006 om 10:37 uur.

  SELAM
  WAT EEN AGRESSIE

 23. samson
  16 november 2006 om 11:40 uur.

  een hoerkind mag alles zeggen
  hebben jullie ook het gezien dat hij een zwart slaver in de partij zit.
  nog erger dan hirshi

 24. mhamed
  16 november 2006 om 12:24 uur.

  laila mooi gezegd voor die domme TOMMY.
  hopelijk wil hij meer van je leren LAILA.

 25. Henk -Rotterdam
  16 november 2006 om 12:27 uur.

  Laila,
  je schrijft dat in Rotterdam Pastors groot was met zijn partij,maar dat was hij alleen in aantal zetels in de raad.
  Verder heeft hij met zijn trawantenbende zich alleen maar schuldig gemaakt in de afgelopen vier jaar aan demagogie ,rassenhaat en hetze tegen het geloof speciaal gericht op de Marokaanse inwoners van deze prachtige stad.
  Het punt is dat het hem niet gelukt is om de boel kapot te maken wat hij graag wilde.
  Hij maakte zich schuldig aan hetze door bv tegen de bouw van de nieuwe Marokaanse moskee op zuid te zijn maar ondertussen wel stiekum zonder overleg met de woonomgeving toestemming te geven voor de bouw van een Surinaamse moskee op de IJsselmondserandweg.\
  Ik bedoel dus dat deze demagoog er alleen maar op uit is zoveel mogeijk haat te kweken met als speciaal aandachtsgebied de Marokanen in dit land net als die zak van Wilders.
  Maar door met zijn allen te gaan stemmen laten we zien dat we ons niet kapot laten maken door zo’n stelletje infantiele bezopen klootzakken die dit land jammer genoeg heeft voortgebracht .
  Rotterdam is na vier jaar wanbeleid weer opgestaan en we gaan met zijn allen laten zien dat we Nederland – ons land- ook weer terugzetten op de kaart als het land van tolerantie en medemenselijkheid voor allen,maar dat moeten we met zijn allen doen door te gaan stemmen en je stem te laten horen

 26. abdel
  16 november 2006 om 02:37 uur.

  hallo henk

  jouw woorden op papier moet je omzetten in daden.
  jullie nederlanders praten telkens over : we moeten elkaar respecteren en goede buren wezen! , waarom ga je niet met je nederbroeders en zusters niet hand in hand de straat op en demonstreer je tegen de uitval die ons tegen elkaar op zetten ?
  waarom gingen jullie niet de straat op om tegen van gogh te demonstreren dat hij moest stoppen met de mensen op de ziel te trappen en de gelovigen aan te vallen ?
  nee he dat deed je niet he om dat je het geil vond dat moslims werden zwart gemaakt en hen vuile was buiten gehangen werd ! zoals je vrienden van de media die hem meer zendtijd gaven zoals pastoor nu ook krijgt ! henk mij maak je niet gek met jouw praatjes!
  zoals wij marokkanen zeggen : die school waar jy op zit , heb ik al doorlopen !

  daag henk

 27. kano
  16 november 2006 om 05:19 uur.

  hoe kan nou een racist een ander beschuldigen van racisme het is onbegrijpelijk

 28. Henk-Rotterdam
  16 november 2006 om 07:03 uur.

  Hallo Abdel,
  Ik vindt het in en in triest dat je zo over mij denkt en mij gelijk op de hoop gooit met het tuig dat ons land beschamend maakt voor de wereld en de gastvrijheid van dit land te grabbel gooit.
  Ik heb dit land mede zien en opbouwen door jullie voorouders en heb groot respect voor hen en voor hun inzet ons land.
  Ik schaam me ook dat het mogelijk is dat dergelijke stukken onbenul en maatschappelijk uitschot in deze tijd de kans krijgt om zich te roeren omdat bepaalde politieke partijen weigeren om in te grijpen en dergelijke lamstralen een spreekverbod te geven of om hun strafrechtelijk te vervolgen.
  Het enigste wapen wat we gezamelijk in handen hebben is de 22e november dan kunnen we hun het middel van propaganda ontnemen door met het stemmen hen uit de politiek te laten verdwijnen,dan zal dit land weer opgelucht adem kunnen halen.

 29. farid
  16 november 2006 om 09:58 uur.

  die pastors zeg wat moet je t6och met zo een eikel echtwaar
  er is altijd haat komt hij weer met haat haat die hij zelf aanmaakt
  hij speelt het zo vaak en dalijk is het nog raak,sukkeltje denkt nederland te kunnen helpen ,met zijn baby hersens ,uit het niets en nergens
  ziek voor woorden deze gast die eigenlijk hier niet in past
  maar toch mag praten over haat zelf geen goed daad
  alleen maar vuille praat,

 30. karim
  17 november 2006 om 04:13 uur.

  OP deze site gaat het vaak over de Islam (kijk naar de koppen hierboven)…. Zijn er geen andere dingen te vermelden. ik word er moe van.

 31. abdel
  17 november 2006 om 04:38 uur.

  hallo henk

  ik ben heel duidelijk en blijf dat ook , en blijf bij datgene wat ik geschreven heb.
  je moet mij niet overtuigen , maar de ander die het niet begrijpt ,of beter gezegd niet wil begrijpen!

 32. shemharosh
  18 november 2006 om 01:15 uur.

  Hij heeft gelijk….kijk maar wat die fundis doen met de berbers,de kurden,de sudanezen,de afghannen en iedereen die anderstalig/denkende is…ze rooien iedereen uit.In een Islamistische/arabische staat is er geen plek voor anderen behalve moslims of arabieren anders ga je aan het zwaard of leef je je hele leven in slavernij.Alleen de gelijken van Mohammed B krijgen het voor het zeggen en de rest is vogel vrij.Ik heb het niet over gewone moslims die vreedzaam hun godsdienst belijden maar over de politieke actieve fundi’s zoals Hisbollah en Hamas en Bin Laden zoals je een van hun bent dan ben je ok anders ben je waardeloos:Het is uiteindelijk het allerlaatste ware geloof de enige echte en alles moet wijken voor zijn triomf…..of niet soms.
  Moslimvrouwen mogen alleen verliefd worden op moslim mannen anders tellen ze niet mee en wie wil trouwen met een moslim vrouw moet zich bekeren en besnijden en van naam veranderen.
  ga maar wonen in welke moslim land dan ook….ik kan als moslim gaan wonen waar ik wil:in Nederland,Zuid Afrika,Australie,Brazilie,Japan,Amerika,India….maar ga maar gelukkig en zorgloos een bestaan proberen op te bouwen in een moslimland!!!
  Of jullie zijn pubers die het nog moeten ontdekken of jullie zijn domme huigelaars.

 33. Henk-Rotterdam
  18 november 2006 om 05:39 uur.

  Hallo Abdel,
  Ik weet en begrijp ook dat er een hele grote groep ervan doordrongen moet zijn dat er in dit land geen plaats meer is voor de door de JPB geprezen VOC mentaliteit en dat we leven in een maatschappij die aan veranderingen is onderworpen en nog vele male zal wijzigen,ik begrijp ook donders goed dat je tegen mij zegt dat ik de straat op moet gaan om het te vertellen,maar ook jij zal begrijpen net als ik en vele anderen dat het praten is tegen een muur van onbegrip en weerstand over de vele problemen die worden veroorzaakt en opgehemeld door de media.
  Dat zijn degene die er baat bij hebben om de tweedracht zo groot mogelijk te houden en gebruiken daar alle middelen voor.
  Ik erger me kapot aan het feit dat die rechtse klootzakken telkens in het nieuws worden gehaald om hun vuile gedachten te mogen spuien en de mogelijkheid krijgen om hun haat te blijven zaaien. Wat je zei over van Gogh dat ik me daarbij zat op te geilen kan ik je verzekeren dat ik mensen met dergelijke opvattingen totaal verwerp en verafschuw.
  Het is tot het laagste van het laagste om mensen op hun geloof of overtuiging aan te vallen,dat impliceert alleen maar een gebrek aan feitenkennis en gebrek aan moraal en gebrek aan woorden als je jezelf tot dergelijke zaken verlaagt.
  Ik kan je wel verzekeren dat ik niet behoor tot het type salonsocialisten en ook met de daad de zaken doet die ik in woord beschrijft
  groeten en met respect voor jouw opvattingen
  Henk

 34. tommy
  18 november 2006 om 05:56 uur.

  Pastors maakte de vergelijking niet op de manier dat hij de moslims met nazi’s vergelijkt, maar dat hij de tekenen dat het mis aan het gaan is herkent, zoals ook de tekenen dat het mis zou gaan herkend werden voor de tweede wereldoorlog waar men toen niets aan deed, men moest rustig gaan slapen. Hij vindt dat er nu ook een soort houding is, van niets aan de hand, ga maar rustig slapen. Dat is de vergelijking die hij maakt. En ik vind dat hij hier gelijk in heeft.

 35. shemharosh
  18 november 2006 om 08:37 uur.

  Is toch waar wat hij zegt! wat die mensen willen is het verplichten van de hoofdoek of erger nog de burka zoals ze dat doen in hun eigenland waar ze het voor het zeggen hebben.Zelfs een softie als Abou Jahjah wilden een verbod op kroegen en het verplichten van het arabisch in wijken waar hij het voor het zeggen zal hebben.Een verbod op non halal eten en bankieren,alleen moskeeen moeten de hoogste gebouwen worden,scheiding van meisjes en jon gens onderwijs,het weren van vrouwen op het arbeidsmarkt en openbare ruimtes,alleen msolim mannen mogen voortplanten met moslim vrouwen en als moslim mannen kinderen hebben met een niet moslim vrouw dan worden de kinderen automatisch aan de moslim vader toegewezen…..en ga zo maar door….we hebben het tuurlijk niet over mensen van moslimhuizen die gelovig zijn en hun geloof buiten de politiek houden maar over moslims met fundamentalistische politieke ambities en als we kijken naar landen aks Marokko en Egypte of welke moslim land dan ook dan staan zulke partijen op enorme winst begrijpelijk dat veel moslims ook hier in het westen daar mee sympathiseren…..dus wat Pastors zegt is helemaal niet dom hij eerder een roepende in de woestijn…niet heus

 36. mocro.S.A
  19 november 2006 om 01:12 uur.

  laat ze lullen wat ze willen.laat ze ons maar geen werk geven.laat ze ons maar zwart maken.daar zijn ze al jaren mee bezig.en dat zal ook zo blijven.wij zijn als moslim geboren en sterven als moslim.en dat kan de westerse wereld niet accepteren

 37. laila
  20 november 2006 om 12:13 uur.

  Shemharosh

  Waar heb je het in godsnaam over?
  Je zet alleen je eigen voor aap als je voor Pastors opkomt.
  Waarom wil je het niet begrijpen, dat Pastors alleen uit is om moslims in Nederland zwart te maken voor eigen belang om bij de landelijke Kamerverkiezingen een zetel te winnen.
  En waar ik het hellemaal met je oneens bent, dat je telkens de Islamitische landen erbij betrekt.
  Waarom moeten we het over midden oosten hebben?
  Terwijl Pastors het over de moslims in Nederland heeft en niet over de arabieren in midden oosten.

  Sorry hoor, met alle respect, als je wilt reageren over een onderwerp, dan moet je ook bij het onderwerp blijven en geen onzin verkopen zoals daar in Saudi Arabie, daar in Iran en Afghanistan. We wonen eenmaal in Nederland en daar moeten we ons richten

 38. Suzy
  01 december 2006 om 12:18 uur.

  Wat ik vrij lullig vind, is dat Henk uit Rotterdam, die hier toch goed bezig is, wordt uitgescholden door Abdel, maar niemand die daar verder op reageert en voor Henk opkomt, ook al is hij mans genoeg om dat zelf te doen.

  Wel Laila die Shemharosh als “nestbevuiler” te kijk zet. Sorry, maar jullie staan toch echt buiten de realiteit. Net zoals die Ayman die zijn eigen valse geschiedenisles hier komt prediken.

  Denk jij Laila, dat ik het prettig vind om dit te schrijven? Als wij allemaal samen goed overeenkwamen, was dit niet nodig. Ik heb altijd mijn best gedaan en doe dat nog, maar als je iedere keer het deksel op je neus krijgt gegooid, je op straat bang bent omdat je steeds door Marokkaanse jongeren voor hoer wordt uitgemaakt omdat je nederlandse bent en geen hoofddoek draagt. Zelfs ben bedreigd, bespuugd en betast….(nog steeds nachtmerries van en hoe ik ook gilde, niemand die durfde in te grijpen)

  Als blijkt op straat en op school dat men “respect” eist, maar zelf niet eens weet wat dat betekend, omdat men zelf nogal haatdragend is naar andere groepen (vrouwen, nederlanders, negroïden, joden, homo’s, amerikanen etc.), dan sijpelt dit jaar na jaar door. Nog steeds stem ik links, maar ik ben inmiddels afgestompt door de omgeving van de grote stad waar ik woon. Ik voel en zie dat veel nederlanders dit ook beleven. En ze hebben heimwee naar vroeger, toen het nog gezellig was op straat. Nu voelen ze zich angstig en als een vreemde in hun eigen stad, waardoor ze maar gaan verhuizen naar elders.

  Wat ik dan niet snap, is dat als iemand dit zegt of spreekt, meteen voor rascist wordt uitgemaakt. Laatste op school een discussie over de hoofddoek. Een jongen zegt, stel dat er een hoofddoekverbod zou komen, dan weet ik niet meer welke vrouw ik wel en niet kan respecteren……….

  Kortom, er bestaat discriminatie, zeker. Het is ook zeker zo dat er veel jongeren van Marokkanse afkomst heel moeilijk aan de bak komt, dat is ook een ding wat zeker is. Maar bekijk het ook eens van de andere kant. Hoe komt het dat het zover is gekomen? Als een werkgever al een aantal marokkaanse jongeren hebt gehad die een grote mond hadden, te laat kwamen enz., dan bedenkt men zich nog eens een keer om zo iemand in te huren. Terwijl er ook nederlanders zijn die zich niet kunnen gedragen op de werkvloer. Maar die discriminatie komt niet alleen van Nederlanders toe naar allochtonen. De allochtonen discrimineren ook en in mijn opinie nog veel erger! Wat zelfreflectie, dat is echt niet slecht om mee te beginnen.

 39. brother
  01 december 2006 om 03:33 uur.

  @Suzy Hoe komt het dat het zover is gekomen?

  Wie was het eerst de kip of het ei.

  Ik heb het hier alleen over weigeren van werk. (de bedreigingen, spuwen, betasten is ronduit schandalig).

  Laten we even terug gaan in de tijd.
  De eerste Marokaanse eerste heeft zich kapot gewerkt. Ik heb 2 ooms die na 10 jaar werken (’65 tot ’75) hernia hebben gekregen. Uitgeschakeld voor de rest van hun leven! Op dit moment hebben ze een WAO uitkering waar ze niet eens voor rondkomen. In de jaren ’80 was er hoge werkloosheid en migranten konden geen werk krijgen, want eerst namen de werkgevers natuurlijk eigen ras in dienst. Dan heb ik het niet over een managment functie maar gewoon beroepen als lasser, automonteur, elektotechnicus, fabrieksarbeider etc. Kinderen groeiden op in een armoedig situatie en zagen de discriminatie van de werkgevers richting hun ouders die er heerste.

  Hierdoor ontstond er soort afschuw vande Nederlandse samenleving en daar plukken we nu helaas de vruchten van.

  Ik heb ook Nederlandse collega’s die tegen de manager een grote mond hebben en te laat komen, maar als ze worden ontslagen komt er gewoon een nieuwe Hollander in de plaats.

 40. Mohammed
  01 december 2006 om 03:45 uur.

  Ik heb dit echt niet verwacht van onze marokkaanse gemeenschap van onze jongens dat ze het zo ver laten komen wij marokkanen staan bekend als mannen dit heeft onze reputatie verpest wij staan bekend we gaan met vrouwen we trouwen we krijgen kinderen waar gaat het nu met onze gemeenschap we gaan de verkeerde kant op is echt een shock voor mij dit kleine jongetjes en jongens zich verkopen je kan je zelf liever weggooien in de gracht in plaats van dat doe iets nuttigs a drerries ga naar moskee en ga bidden en bewandel de rechte pad inchallah meer heb ik niet te zeggen dan gaat alles goed komen inchallah salaam a haloekoum

Plaats je reactie