MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Choukri en Thaziri op laatste B-Live dit jaar

28 november 2006 | in Muziek | 1 Reactie

B-LiveOp 24 december 2006 organiseert Stichting Biya de laatste B-Live van dit jaar. B-Live is het evenement waar nieuw talent een kans geboden wordt. Deze laatste editie wordt spectaculair afgesloten met een concert van Choukri. Hij wordt begeleid door Thaziri een band die zich al heeft bewezen en onder andere speelde op Sail2005. Intersection en stand-up comedian AB maken de avond uniek.

Stichting Biya is vernoemd naar een stadje in het Rifgebergte van Marokko. Dit stadje heet Biya of ook wel Al Hoceima. Vanuit dit stadje, maar vooral uit het Rifgebied van Marokko zijn heel wat Marokkanen geemigreerd naar Nederland. Onder hen en een nieuwe generatie zijn veel muzikanten die over hun ‘thuis’land willen zingen en muziek willen maken die een Amazigh achtergrond heeft. Het doel van Stichting Biya is deze muziek te bevorderen en te promoten bij een grotere doelgroep. Dit doet Stichting Biya door het organiseren van onder andere muziekfestivals.

24 december 2006
Locatie: Podium Mozaiek
Bos en Lommerplein 191
Amsterdam

Er is 1 reactie

  1. tzzzz
    28 november 2006 om 10:56 uur.

    het is arrif, wat rifgebergte, de omgeving heet Arrif……..jou afkomst is toch ook niet zandwoestijn uit het zuiden of middenoosten! joh homo!!!!!

Plaats je reactie