MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Allochtonen steeds beter en hoger opgeleid

08 december 2006 | in Maatschappij | 8 Reacties

AllochtonenHet sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) presenteert vandaag een rapport vol positieve conclusies over Nederland. Het SCP constateert onder andere dat het aantal allochtone studenten in het hoger onderwijs de laatste tien jaar meer dan verdubbeld is, van 6 procent in 1995 tot ruim 12 procent in 2005. Het aandeel van Marokkaanse en Turkse studenten dat aan een opleiding begon, steeg in dezelfde periode van 11 naar respectievelijk 27 en 24 procent. Van de Marokkanen blijkt 14 procent een beroep op middelbaar niveau of hoger te hebben. Bij de Turken is dat 17 procent.

Het SCP-rapport bevat nog meer opvallende cijfers. Zo wordt er vaker dan vroeger extra aandacht besteedt aan getalenteerde leerlingen op scholen. Verder meldt het rapport dat boeren zich steeds meer richten op biologische teelt, plattelandstoerisme of natuurbehoud. En ook al zijn de kerken de laatste decennia leeggestroomd, het SCP constateert dat wekelijks nog altijd 800.000 mensen naar de kerk gaan.

Het SCP hoopt dat het rapport vol positieve ontwikkelingen mensen en politici vlak voor het nieuwe jaar en een nieuwe kabinetsperiode inspireert om Nederland eens met andere ogen te bezien, aldus het Twentsche courant Tubantia.

Er zijn 8 reacties

 1. Toth
  08 december 2006 om 07:07 uur.

  En ook met de wapenhandel loopt het hartstikke goed. De definitieve cijfers zijn nog niet binnen, maar wederom werden er bakken met geld verdiend aan landen waar mensen van honger en ellende omkomen en 2007 belooft een nog beter jaar te worden, zeker voor de Schelde.

  Het vooruitzicht op nog meer oorlogen is veelbelovend, daar waar nodig zijn we zeker mede dankzij onze immer behulpzame vrije pers, zeker succesvol in het meehelpen opstarten en daar waar we kunnen in het verlengen ervan. “Onse jonges” pendelen straks nog vaker van door F-16’s, verarmd uranium en clusterbommen beschermde ijzeren containers in het buitenland naar “het thuisfront” heen en weer. Leg de lintjes maar alvast klaar.

  Een record aantal mensen zijn het land uitgezet naar veilige landen als bijv. Congo, Syrie, Iran, Irak etc. en een record aantal van hun dossiers zijn overlegd aan de respectievelijke regeringen. Ook is in 2006 defintief afgerekend met de lastige beperkingen van een rechtstaat. Tevens mogen we terugkijken op een toename van onze naamsbekendheid, gemeten aan het aantal keren dat we worden genoemd in rapporten van Amnesty Int. en Human Rights Watch.

  En o ja, waren net zo gelukkig als Finland, we hebben nu 2 auto’s voor ieder kind (0-18) en onze vrouwen mogen graag een beetje stout zijn, zelfs met aardbeien heb ik begrepen uit het AD. Dus al met al kunnen we vaststellen dat we geen reden hebben tot klagen.

 2. studente
  08 december 2006 om 10:15 uur.

  Mooi zo 🙂

 3. goodfellow
  08 december 2006 om 10:50 uur.

  Mervrouw Verdonkje denkt volgens mij dat het door haar beleid komt..

 4. Hamid
  08 december 2006 om 12:00 uur.

  kijk uit jongens, ze moeten weer van ons wat hebben !!!!

 5. hassan
  08 december 2006 om 12:04 uur.

  LEUK!

 6. brother
  08 december 2006 om 04:13 uur.

  Ja TOTH! Ook met de voedselbanken gaat het zeer goed in Nederland. Het loopt storm!

 7. Mo
  08 december 2006 om 05:32 uur.

  leuke news,

  we moeten beter opgeleid, dan de gemiddelde inwoners van NL.
  we moeten ook onafhankelijk, financieel onafhankelijke van de NL staat.

  we moeten Chinees als voorbeeld nemen! ze zijn of rijk en dus financieel onafhankelijke of heel hoge opgeleid.

  AUB gaan niet lullen of discrmenatie terwij je helemaal geen diploma op je zaak heeft. of je helemaal afhankelijk aan uitkering!

 8. Miss_N
  10 december 2006 om 02:46 uur.

  Mo.. ga aub eerst nederlands leren, m’n ogen doen pijn!

Plaats je reactie