MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Poetin gaf geen bevel tot moord Litvinenko’

11 december 2006 | in Maatschappij | 6 Reacties

Voormalig Russisch spion Alexander LitvinenkoPresident Poetin heeft niet zelf de opdracht tot de dood van de voormalige Russische spion Alexander Litvinenko gegeven, maar hij heeft wel ‘de omstandigheden gecreëerd waardoor het mogelijk wordt een Brit in Groot-Brittannië te vermoorden’. Dat heeft Litvinenko’s weduwe Marina gisteren gezegd in interviews met Britse bladen, schrijft de Volkskrant.

De weduwe betwijfelt of de waarheid rond de dood van haar man ooit zal worden achterhaald. Litvinenko zelf beschuldigde in een verklaring die na zijn dood werd voorgelezen, president Poetin wel van directe betrokkenheid bij zijn dood. Het Kremlin ontkent de beschuldigingen.

De voormalige KGB-agent Litvinenko stierf op 23 november aan de gevolgen van vergiftiging met de radioactieve stof polonium-210. Hij werd donderdag in Londen begraven volgens islamitisch gebruik, aldus het Parool. De ex-spion heeft zich kort voor zijn dood bekeerd tot de islam, zo had zijn vader gemeld.

Er zijn 6 reacties

 1. Nihad
  11 december 2006 om 04:40 uur.

  Euhm, wat heeft dat te maken met Marokko/Maghreb/Islam/Marokkanen etc?

 2. soumia
  11 december 2006 om 05:00 uur.

  HEY MOGOOLTJE BETER LEZEN HIJ IS TOG MOSLIM LEES JE TOG OF NIET

 3. Toth
  11 december 2006 om 05:12 uur.

  Poetin is nog steeds net zo’n grote crimineel als toen de Volkskrant hem de hemel in prees toen hij bij Bush aan het barbecuen was en later toen koningin Beatrix zijn voeten kuste terwijl hij Tjetjenen beesten noemde en Balkenende driftig meeknikte en nog net geen halleluja uitkraaide, maar het is hoogstonwaarschijnlijk dat Poetin hier op een of andere manier mee te maken heeft.

  Het reaktortype dat het instabiele Polonium-210 (hwt =138d, met gamma-dochters) het gemakkelijkst produceert komen het meest voor in de landen: Canada, Groot-Brittannie en Rusland. Hiervan is alleen Rusland die onder strikte IAEA supervisie staat.

  Rusland produceert ongeveer 8 gram Po-210 per maand en alles daarvan gaat onder die strikte supervisie van het IAEA via het bedrijf Tekhsnabexport naar de V.S. In de V.S. heeft Berezovsky, oftewel “Platon Elenin” zéér goede contacten binnen de neoconservatieve kringen binnen de Amerikaanse regering.

  Mijn vermoeden, maar meer dan vermoedens zijn er ook in de internationale pers niet, is dat Litivinenko uit de weg is geruimd om de Westerse publieke opinie te mobiliseren, zodat de openlijke spanningen kunnen worde opgevoerd, om meer armslag te hebben in de dreigende escalatie van de nu nog steeds onder de CNN-radar gevoerde koude oorlog, wanneer die onherroepelijk aan de oppervlakte komt, zoals de zaken er voorstaan in met name Centraal-Azie.

  Er worden een hoop valse sporen uitgelegd via totaal ongeloofwaardige oplichters als die Scaramella-clown, woordvoerders van Berezovsky als Goldfarb die in de pers worden opgevoerd als getuige-deskundigen en de “vondsten” van polonium die van alles moeten suggereren wat er niet uit volgt en dan de crypto-aantijgingen via nikszeggende non-statements van non-personen:

  “…gezien de omstandigheden rond de dood van Litvinenko moet de FSB wel de hoofdverdachte zijn’, citeert de krant een anonieme bron bij de Britse veiligheidsdiensten.”

  Dit is de hele kern van het bericht dat het ANP onder de kop: “Times: Russische geheime dienst vergiftigde Litvinenko” uitgeeft en dat vervolgens door alle landelijke en regionale dagbladen weer wordt afgedrukt: er is geen Izvestia zonder Pravda.

 4. ap
  11 december 2006 om 05:53 uur.

  He TOTH STERK SPUL HE DIE MEXICAANSE PADDO`S

 5. Toth
  12 december 2006 om 06:53 uur.

  Ongetwijfeld AP, maar ben je niet bang dat het op termijn je hersens aan gaat tasten?

 6. brother
  12 december 2006 om 02:25 uur.

  Al7amdoe lillah, nog net op tijd! Rust in vrede broeder.

Plaats je reactie