MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

De Varkensfabriek speelt ’t Spreekuur

16 december 2006 | in Amusement, Kunst | 2 Reacties

Karim El Guennouni en Mohammed AzaayDe Varkensfabriek bestaat uit de Marokkaanse Karim El Guennouni en Mohammed Azaay. Bekend van hun eerste voorstelling De Varkensfabriek gingen zij verder onder deze naam als duo. Het duo is razend snel, vlijmscherp en uitermate grappig. Karim en Mohammed springen van het ene typetje naar het andere en als je niet op past zit je in hun spel.

Dit seizoen speelt De Varkensfabriek hun nieuwe voorstelling Spreekuur. Het uitgangspunt van Spreekuur is de wijze waarop verschillende culturen met problemen omgaan. Een verhaal over geld, macht en identiteit in een Marokkaans koffiehuis.

Het is het verhaal van zoekende personages in een complexe samenleving. Iedereen vecht, wringt zich in bochten en probeert zich staande te houden. Doordat niemand de schuld bij zichzelf legt, ontstaan er hilarische, absurde, maar ook schrijnende en dramatische situaties.

De Varkensfabriek speelt 9, 10 en 11 januari in theater Bellevue, waarvan de 10de de première plaats vind.

Er zijn 2 reacties

  1. mhamed
    16 december 2006 om 02:40 uur.

    waar mensen zin in hebben!!!!

  2. Oessie
    17 december 2006 om 09:30 uur.

    Waarvoor ik al een kaartje heb :D:D…

Plaats je reactie