MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vijf ton cannabis onderschept vlakbij Nador

18 december 2006 | in Maatschappij, Marokko | 28 Reacties

cannabisMeer dan vijf ton cannabis werd zaterdag vlakbij het Marokkaanse Nador in beslag genomen nadat drie bootjes door de Marine onderschept werden. Dat melden de lokale autoriteiten. Op een strand vlakbij Nador waren de drie bootjes, die de drugs bevatten, achtergelaten. De drugstrafikanten slaagden erin te vluchten.

De drugs was volgens Het Laatste Nieuws bestemd voor Spanje. Al gedurende enkele weken drijft de Marokkaanse marine de operaties op tegen de drugssmokkel.

Er zijn 28 reacties

 1. samadie
  18 december 2006 om 11:32 uur.

  De marine heeft jaren lang zijn gang laten gaan, tegen riante vergoedingen maar zo te zien zijn de onderhandelingen voor een nieuwe CAO nog aan de gang.

 2. karim
  18 december 2006 om 02:23 uur.

  Kon niet anders. Anders hadden wij in Marokko ook nooit zulke villa’s en grote appartementen kunnen bouwen.

 3. khalid
  18 december 2006 om 04:39 uur.

  ja je hebt gelijk SAMADIE prijzen van groene oilie moet nu ook om hoog

 4. skery
  18 december 2006 om 05:29 uur.

  precies karim goed voor de economie van marocco

 5. MO
  18 december 2006 om 06:41 uur.

  Zeker weten, hash is zeker goed voor maroccanse economie.

 6. chamakh
  18 december 2006 om 07:17 uur.

  ja ze mogen hun gang laten gaan man zo gaat marokko ook wat omhoog met het economie maar eigenlijk mag het niet maar als mensen hetr willen gebruiken om te leven mogen ze het wel doen maar ze mogen bijv geen 5 ton afpakken ga weg man de marine neemt het zelf zeker weten man

 7. Nadir
  18 december 2006 om 09:52 uur.

  Het mag goed voor de economie zijn maar de nadelen zijn op lange termijn toch veel meer schadelijker. En de economie mag niet ten kosten van “alles” gaan. Want dan ben je niet economisch bezig. In Spanje ten noorden van Marokko en hier 2.500 km ten noordenoosten van Marokko worden veel levens vernietigd.

  De Islam heeft ons juist geleerd dat datgene wat schadelijk is verwerpelijk is. Laten we zulke praktijken verwerpen hopenlijk slagen we en mogen we insha’Allah veel zegeningen en barmhartigheid van God vergaren. De beste economische investering is de investering in rust en vrede in ons harten en geesten.

  Mensen vernietigen hun levens op zoek naar een stukje “rust”. Terwijl rust juist vindt in hetgeen God behaagt. “In het gedenken van God vnden harten vrede” (Koran).

  mvg,

 8. samadie
  18 december 2006 om 11:41 uur.

  Even voor die mensen die denken dat het goed is voor de economie. Hoe kan zo iets goed voor de economie zijn ? het levert een paar mensen veel geld op, bijv in Nador staat er $3 miljard aan de spaar geld op de bank. En 2 keer zoveel in oude matrassen. Nou de economie heeft niet van geprofiteerd.
  Een gezonde economie is een economie dat op welvaart en op productie of kennis is gebouwd niet op niets. Want dat geld blijft in een vicieuze cirkel van drank en nog meer drugs en te dure auto`s dus dat geld kom gewoon weer terug naar de EU aangezien Marokko geen auto`s produceert. Ja oké fiat maar ik ze die mensen geen fiat rijden.
  Hoe kan het goed zijn voor de economie als de jeugd kapot gaat aan hasj en coke en drank en de criminaliteit in een stijgend spiraal is. Meer drug betekent meer criminaliteit en dus ook meer mensen in de gevangenissen waardoor er veel minder wordt geproduceerd en dus ook geen economie.
  Maar ja sommige mensen kijken niet verder dan die villa en die BMW

 9. brother
  19 december 2006 om 09:31 uur.

  Voor degene die stellen dat het goed is voor de economie.

  Het effect van drugs kan leiden tot die van wijn, geen controlle over lichaam en geest. Allah zegt het volgende over wijn:

  Soerat Albaqara vers 219. Zij vragen u omtrent wijn en kansspel. Zeg hun: “In beide is groot nadeel en ook enig voordeel voor de mensen, maar het nadeel is groter dan het voordeel.”

 10. r.o.
  19 december 2006 om 12:08 uur.

  Ongeloofdelijk dat er mensen zijn die hasj teelt aanmoedingen, wat Samadie al
  heeft aangegeven klopt welvaart blijft bij een kleine groep. Die groep is zo dom, dat ze het alleen uitgeven en andere bevolkingsgenoten gek maken door hun dure auto’s, sieraden en kleding. Tegenwoordig is er ook een omkeer vroeger was Marokko die drugs exporteerde naar Europa vnl. hasj, tegenwoordig neemt het export coke drastisch toe vanuit Europa naar Marokko en het gebeurt door ons eigen bevolkingsgroep hier in Nederland. Ze hebben het zo goed met hun landgenoten in Marokko. Nu kan Marokko eindelijk ondervinden hoe het voelt om drugs import binnen te krijgen en dat haar jeugd er aan kapot gaat.

 11. TZZZ
  19 december 2006 om 03:42 uur.

  de broeders hebben weer gelijk…….je ziet nu wat de nadelen zijn van de drugs handelaren…..iedereen houd zich ermee bezig…niemand studeert, niemand houd zich meer bezig met de islam…….op den duur heb je een lomp ongeschoold volkje dat niets anders kan dan hasj bewerken en verwerken..

 12. TZZZ
  19 december 2006 om 03:47 uur.

  vind je het gek dat de westerse politiek ons zo kan bespelen…het ergste is dat ze ons tegen mekaar opstoken….kijk maar naar marokko, iedereen denkt dat ie beter is dan de ander…..terwijl alle marokkanen dagelijks voor eigen duur poepen en iedere ochtend er zelf weer op trappen…hahahahahaha

 13. skery
  19 december 2006 om 05:27 uur.

  en nl 65% VAN nederlanders is kweker ja nedewiet en xct als hun mogen dan mogen wij ook beste hash ter wereld ik ben trots op over de hele wereld rookt onze hash

 14. MO
  19 december 2006 om 08:46 uur.

  het nadelen van hash is niet zo grote zoals je denkt! ik ken genoeg mensen met een leuke banen, en die hash gebruiken!

  het feit dat marokko elke jaar meer dan 1.5 miljaard dollar aan hash verdient , is zeker gezond voor marokkanse economie. hash geld wordt direct of inderct op de econnomie gepompt!

 15. khalid
  19 december 2006 om 11:57 uur.

  ja hasj heeft nadelen maar armoe heeft ook nadelen hoe kan jij naar school gaan zonder schoolboeken hoe kan jij studeren zonder te eten en ga maar zo door als iemand zegt hasj moet gestopt worden moet met internatief komen

 16. ahmed
  20 december 2006 om 12:59 uur.

  hey maar denken jullie nou echt dat die marokkaanse agenten achter die trafikanten aangingen of iets dergelijks….. dit is allemaAL IN scene gezet om europa zoet te houden….. de drugsbazen hebben aan deze operatie meegewerkt.

 17. brother
  20 december 2006 om 09:21 uur.

  Armoede in een land wordt veroorzaakt door de regeringsleiders. Deze leiders zijn corrupt of hun intelligentievermogen is niet in staat om een land te besturen. Ook met drugshandel kun je zo”n land niet minder arm maken (btw het is haraam en alles wat mee is gefinancieerd is ook haraam). Dus dat huis, auto, boot, caravan etc.. is haraam.

  Bedenk dat je je hiervoor later moet verantwoorden.

 18. r.o.
  20 december 2006 om 09:46 uur.

  Een gezonde economie bouw je niet op drugs, maar op industrie, kennis en ontwikkeling. Laten we nou eerlijk wat hebben die drugsbazen nou in Marokko of in Nederland gedaan. Ze doen niets aan de economie, ze inversteren niet in de industrie, scholen, kennis en ontwikkeling van hun eigen lokale bevolking. Ze sparen het geld, showen met hun dure spullen maken hierdoor kansarme mensen gek. En zelfs zijn ze ook niet ontwikkeld, hebben nooit op school gezeten, beschikken niet over sociale en communicatieve vaardigheden en zijn ongeloofelijk dom. En maken hun eigen jeugd in Europa kapot, laten we nou eerlijk zijn waar zijn de meeste Marokkaanse koffieshops gevestigd in de Marokkaanse wijken, uiteindelijk zijn de Marokkanen zelf die daarvoor opdraaien. Hou op met die onzin verhalen dat het zo goed is.

 19. Suzy
  20 december 2006 om 11:52 uur.

  Drugsgeld is fout geld. Wordt meestal ook niet goed besteed, alleen aan uiterlijk vertoon. Niets om trots op te zijn. En drugs zijn slecht, mensen die zeggen dat hash geen kwaad doet, dat is een mythe. Er zijn wel degelijk, vooral jongens, die eraan kapot zijn gegaan. Het doet vreemde dingen met je geest.

 20. skery
  20 december 2006 om 05:22 uur.

  wat doen jullie dan?nederwiet waarheid doet pijn he

 21. skery
  20 december 2006 om 06:56 uur.

  miljoenen euro’s weg jammer

 22. MO
  20 december 2006 om 11:10 uur.

  “ja hasj heeft nadelen maar armoe heeft ook nadelen hoe kan jij naar school gaan zonder schoolboeken hoe kan jij studeren zonder te eten en ga maar zo door als iemand zegt hasj moet gestopt worden moet met internatief komen”

  ben helemaal eens met khalid! digennen die beweren dat hash geen toegevoegd waarde op marokkanse econnomie is echt naive bezig!

  kijk naar Tanger bijvoorbeeld, het bloiet daarzo.. waarom bloiet in tanger?? Hash geld vrienden! en niet anders! alle grote vissen wonnen daarzo, investeren hun geld ook daarzo! daarmee creeren ze heel veel werkgelegenheiden! dat os zeler goed voor iedereen!

 23. Suzy
  21 december 2006 om 11:06 uur.

  Mo, geloof jij daadwerkelijk dat hasjgeld wordt gebruikt om kinderen naar school te laten gaan? Of bedoel je dat indirect? Dus dat als er bedrijven zijn, die zijn opgezet door drugsgeld, welke wel legaal en eerlijk werk bieden aan werknemers, waardoor hun kinderen wel naar school kunnen?

  Want over het algemeent, drugsgeld is niet een pijler waarop een economie kan worden gebouwd. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Colombia of Afghanistan, toch ook twee hele grote drugsexporterende landen, kan ik niet echt zeggen dat die er beter van zijn geworden.

  En het antwoord van Skery op mijn commentaar, over nederwiet, is natuurlijk te flauw voor woorden. Als hij goed zou kunnen lezen, zou hij begrijpen dat mijn commentaar over drugsgeld in het algemeen geld, dus wereldwijd. En weer dat “jullie”, schijnt graag te mogen geloven dat ik volbloed nederlandse ben…….

 24. abdel
  21 december 2006 om 11:32 uur.

  selam

  In Europa wordt er enorm veel soft drugs gebruikt.
  Europa zou eens verstandig moeten zijn , en zeggen tegen Marokko u mag aan ons de drugs leveren die wij via legale kanalen verkopen.

  Met dit geld die Marokko verdiend kan Afrika opgebouwd worden, en kan de kraan dicht gedraaid worden wat betreft ontwikkelingshulp.
  Want de Afrikaanse landen moeten leren hun eigen boontjes te doppen.
  Dit zal een klap in het gezicht zijn voor de criminelen en verbetering van de Afrikaanse economie.
  Maar omdat men niet wil dat Afrika zich ontwikkelt, zal dit ook niet aangemoedigd worden

 25. skery
  21 december 2006 om 05:06 uur.

  marokko hoort niet bij afrika

 26. dada
  23 oktober 2007 om 02:29 uur.

  Hasjproductie Marokko bijna gehalveerd

  Gepost door Rob (R@b) – Bron: De Telegraaf
  Gepubliceerd: dinsdag 6 februari 2007 @ 15:47

  Er komt steeds minder hasj uit Marokko. De productie van cannabis in het Noord-Afrikaanse land is de afgelopen drie jaar bijna gehalveerd, aldus Bernard Leroy van de VN-organisatie die belast is met drugs- en criminaliteitsbestrijding (Unodc).

  Marokko is al jaren de grootste cannabisproducent ter wereld. Maar door droogte en overheidsingrijpen is het gebied in de Rif waar cannabis wordt verbouwd, afgenomen van 130.000 hectare in 2003 tot 70.000 vorig jaar. De Marokkaanse regering hoopt in 2008 de verbouw helemaal te hebben uitgeroeid.

  Met hasjhandel uit Marokko zou drie jaar terug nog 12 miljard dollar zijn verdiend, waarvan zo’n 25% terugstroomde naar Marokko.

 27. vos
  10 maart 2008 om 01:09 uur.

  hasj hoort bij maroc je vader makkt er waarschijnlijk geld mee

 28. mocro
  31 december 2008 om 11:29 uur.

  ewa ja , als ze de hasj helemaal uitbannen waar het meerendeel in het noorden van Marokko afhankelijk is. Dan blijfen ze niet stil zitten maar gaan ze cocaine transporteren voor zuid-amerikaanse kartels. Wat nu ook gebeurt maar in mindere mate. Dan gaat iedereen cocaine transporteren. En dan gaan er heel mensen naar de klote. Dus laat de hasjboeren hun werk gewoon doen. Hasj hoort bij Marokko , we zijn er afhankelijk van.

Plaats je reactie