MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Chipgigant Intel ontwikkelt E-Koran

20 december 2006 | in Geloof, Maatschappij | 6 Reacties

E-KoranChipgigant Intel is een samenwerkingsverband aangegaan met twee Saudische softwarebedrijven voor de ontwikkeling van een elektronische versie van de heilige Koran. Gezamenlijk zullen ze ook een trainingscomputer ontwikkelen voor leraren die geleverd wordt met een door de overheid goedgekeurde onderwijsprogramma voor kinderen. Dat maakte Intel topman Craig Barret afgelopen weekend bekend.

De E-Koran is een kleine computer met een draadloze internettoegang die de complete tekst van het heilige Islamitische boek bevat. Verder bevat het ook audio voordrachten in 40 verschillende talen plus interactieve interpretaties van het materiaal. Intel zegt geen plannen te hebben de E-Koran commercieel op de markt te zetten.

Het andere product, genaamd E-Curriculum, wordt momenteel geïntroduceerd op publieke en private scholen in Saudi Arabië. De projecten maken onderdeel uit van een poging om goedkope computers en internettoegang beschikbaar te maken voor opkomende markten, aldus De Telegraaf.

Er zijn 6 reacties

 1. studente
  20 december 2006 om 10:05 uur.

  Nou dit vind ik dus een goed initiatief.. ik hoop dat ze het op de markt gaan zetten!

 2. Gangsterberber
  20 december 2006 om 12:39 uur.

  Ben ik blij mee. Vooral dat het intenationaal en niet-commercieel gericht is.
  Dat lijkt me ook logisch, het zou niet logisch zijn als je aan de Koran zou verdienen.
  Daar heeft Saudi-Arabië naar mijn mening goed aan gedaan.

 3. mhamed
  20 december 2006 om 01:56 uur.

  mooi zo.
  allah zal ze belonen.

 4. Farid
  20 december 2006 om 03:46 uur.

  Intel is aan de andere kant wel een van de grote financiers van het zionistische regime in palestina…… En geloof me…zo’n groot commercieel bedrijf heeft altijd commerciele belangen….al is het misschien niet indirect… (wat ik overigens wel betwijfel, waarschijnlijk draaien de saudiers op voor de kosten)

 5. skery
  20 december 2006 om 05:17 uur.

  wel islam haten maar ondertussen willen ons geld hebben

 6. Nadir
  20 december 2006 om 09:43 uur.

  “Het Boek dat Wij aan u hebben geopenbaard is vol van zegeningen, laat hen dus over zijn verzen nadenken en laat de verstandigen er lering uit trekken.” (Koran 38:29)

Plaats je reactie