MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Slachtoffer heeft als eerste gestoken’

22 december 2006 | in Maatschappij | Reageer

Plaats van misdrijfDe steekpartij in de Indische Buurt waarbij in september de 27-jarige Marokkaan Mostafa Ait Haddouch om het leven kwam, ging niet om een parkeerplek of om drugs. Ook waren er geen slepende conflicten tussen Antilianen en Marokkanen. Het Parool meldt dat de steekpartij het gevolg was van drie ruzies tussen verschillende buurtgenoten. Verder blijkt uit het politiedossier dat het slachtoffer zelf als eerste met een mes heeft gestoken.

De eerste ruzie begon in de vooravond van 20 september toen Mostafa in zijn busje achteruit een straat inreed. Daarbij reed hij zijn buurtgenoot David G. aan, die met Franklin G. (24) op straat liep. Nadat David een klap op de bus had gegeven, ontstond ruzie. Even later, toen David weg was, ontstond een tweede ruzie tussen Mostafa en Franklin, waarbij Franklin danig zou zijn toegetakeld. Later op de avond, toen Franklin en David met andere vrienden bier zaten te drinken, zagen ze Mostafa druk bellen. Ze vreesden dat hij zijn vrienden aan het oproepen was, en stapten daarop op hem af. Daarbij zou Mostafa een mes hebben getrokken.

David rende weg, waarop Mostafa zich wendde tot Franklin en hem verwondde aan zijn rechterhand. Franklin trok op zijn beurt een mes en stak Mostafa. De Marokkaan liep een belwinkel in en stierf later, aldus Het Parool.

Plaats je reactie