MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stichting Atlasbridges bezoekt Marokko

27 december 2006 | in Maatschappij, Marokko | 6 Reacties

AtlasbridgesStichting Atlasbridges zal vanaf 28 december gedurende twee weken een bezoek brengen aan Marokko. De stichting zal in het kader van haar bezoek ontvangen worden door de Marokkaanse regering. Tijdens haar bezoek aan Marrakech, Ouarzazate en Rabat ontmoet de stichting de Marokkaanse autoriteit en een aantal organisatiegenoten met wie zij zullen discussiëren over de huidige relatie tussen Marokko en de migranten in het buitenland.

Het bezoek richt zich niet alleen op het heden, maar ook op de toekomst. In dit kader komen de thema’s duurzaamheid, ontwikkelingsprojecten en migrantenparticipatie aan bod. Op 31 december wordt de Atlasbridges missie 2003-2006 afgesloten met een knallend feest in Marrakech.

Atlasbridges is een internationale non- profit organisatie die een bijdrage levert aan de maatschappij middels educatieve, culturele, sociale en wetenschappelijke activiteiten en projecten. Stichting Atlasbridges is anno 2003 opgericht en is momenteel actief met twee centra een in Nederland en een in Marokko. De centra worden ondersteund door de Atlasbridges Instituut en Atlasbridges Internationaal. Verder maakt de studentenorganisatie Atlasbridges onderdeel uit van de Stichting Atlasbridges.

Met haar deskundigheid en pro-activiteit is Atlasbridges een voorloper in competentieontwikkeling en mensenhulp en vervult zij een brugfunctie in het realiseren van eenheid in verscheidenheid, synergie, innovatie, interactie en dialoog tussen mensen en culturen. Zij is voorstander van diversiteit en besteedt ruime aandacht aan de realiteit van maatschappelijke pluriformiteit. Daardoor draagt zij tegelijkertijd bij aan de gemeenschappelijkheid en solidariteit in de samenleving.

Er zijn 6 reacties

 1. Maghrebie
  27 december 2006 om 09:10 uur.

  Ik krijg zo een naar gevoel bij het lezen van dit artikel. Organisatie binnen een organisatie die uiteindelijk deel uitmaakt van een federatie bla bla bla bla
  Het zou zo lijken alsof de stichting een paar tienduizend leden heeft, terwijl het in NL al niet meer dan over 10 leden beschikt en dat inclussief het bestuur, voorzitter en de penningmeester (die waarschijnlijk ook de voorzitter en vice voorzitter is).

 2. Zizou
  27 december 2006 om 11:08 uur.

  Lekker duidelijk die laatste alinea hahahahahahaha.

 3. hassanhasson
  27 december 2006 om 01:21 uur.

  Hoezo mensenrechten? Hoezo de vijheid van meningsuiting?

 4. brother
  27 december 2006 om 03:51 uur.

  Van deze stichting heb ik nog nooit gehoord. Klinkt interessant wat ze allemaal doen. Hebben ze ook iets bereikt?

 5. anas
  27 december 2006 om 10:43 uur.

  Ik heb wel eens hun activiteiten mee gemaakt.Cultuurmarkt een goede initiatief ga zomaar door mensen. veel succes

 6. rachid
  27 december 2006 om 10:46 uur.

  Ik heb atlasbridges.nl site door gelezen.Klinkt interessante wat jullie mee bezig complimenten.Wij missen nog steeds dat sorten organisaties in nederland.succes

Plaats je reactie