MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Maandag oordeel in proces Motassadeq

07 januari 2007 | in Marokko | Reageer

Mounir el-MotassadeqEen rechtbank in de Duitse stad Hamburg oordeelt maandag over de terroristenhandlanger Mounir el-Motassadeq, die contact had met de plegers van de aanslagen van 11 september 2001 op de Verenigde Staten.

Dat is vrijdag door de rechtbank bekendgemaakt, nadat de Marokkaan daar opnieuw moest verschijnen. De rechtbank in Hamburg moet de verdachte een straf opleggen. In november heeft het hoogste federaal gerechtshof hem schuldig bevonden aan medeplichtigheid aan de radicaalislamitische aanslagen van 2001. De veroordeelde bleef ook vrijdag volhouden dat hij onschuldig is.

De 32-jarige Motassadeq kwam in 2002 voor het eerst voor de rechter. Hij werd toen schuldig bevonden aan medeplichtigheid aan moord en kreeg een straf van vijftien jaar opgelegd. In hoger beroep werd hij echter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. In een tweede proces kreeg hij zeven jaar opgelegd. Het federale hof vernietigde dat vonnis vorig jaar. Motassadeq hangt nu opnieuw een straf van vijftien jaar boven het hoofd.

De advocaten van Motassadeq tekenden in december beroep aan bij het Constitutionele Hof, de hoogste Duitse rechtsinstantie, tegen het vonnis van het federale hof.

Plaats je reactie