MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Saïd Bensellam: Amsterdammer van het Jaar

09 januari 2007 | in Maatschappij | 5 Reacties

Saïd BensellamSaïd Bensellam (Tetouan, 1971) is Amsterdammer van het Jaar volgens dagblad Het Parool. Ruim 9000 mensen brachten via de parool. nl hun stem uit op een van de kandidaten. Saïd heeft organisatie opgezet die rolstoelen en ander medisch materiaal inzamelt en naar Marokko, Turkije en Suriname stuurt.

Verder coacht Saïd Bensellam jongeren die vaak niet veel anders te doen hebben dan rondhangen en fungeert hij aanspreekpunt als voor de politie. Tevens bemiddelt hij tussen werkgevers en jonge werkzoekenden.
Bensellam liet o. a. Elfriede Sinester (Mi Oso Es Mi Kas) en Kemal Yildiz achter zich.

Er zijn 5 reacties

 1. mhamed
  09 januari 2007 om 01:51 uur.

  hier van wordt ik nou warm van.
  mooi werk van deze onze landgenoot.
  prima gedaan jongen en ALLAH zal je belonnen amien.

 2. skery
  09 januari 2007 om 08:17 uur.

  heel goed gedaan Saïd Bensellam ga zo door sommige nederlanders gaan kapot om jij MAROKKAAN bent

 3. A.W. Odinga
  10 januari 2007 om 11:06 uur.

  Hallo Said, goed werk gefeliciteerd met je titel Amsterdammer van het jaar. Eindelijk ook een ‘leuk’ bericht. Ä°k ben er van overtuigd dat er meerdere leuke dingen en zaken zijn te vermelden, dat zou ook best eens op de voorgrond kunnen komen.
  Ä°k ben Nederlander en woon en werk zelf in Turkije. Ä°k denk vaak aan Marokko, want al de keren dat ik er geweest ben heb ik mij er bijzonder goed vermaakt, en overweeg zelfs redelijk vaak om daar op gebied van vrijwilligerswerk iets te gaan ondernemen. Alleen jammer dat vrijwilligerswerk vaak beloond wordt vooraf met een vette rekening omdat het een soort ‘vacantie’ schijnt te moeten zijn. Wellicht heb jij een idee voor me. Heel veel Groeten Adriaan

 4. Maghreb.NL » Blog Archive » Bensellam in de race voor EO-prijs
  13 november 2007 om 12:01 uur.

  […] Bensellam is werd in 2006 verkozen tot Amsterdammer van het jaar. Hij won die prijs voor zijn organisatie Karam die rolstoelen en medisch materiaal inzamelt en naar Marokko, Turkije en Suriname stuurt. […]

 5. Maghreb Magazine » Bensellam in de race voor HH-Award
  13 november 2007 om 12:03 uur.

  […] Bensellam is werd in 2006 verkozen tot Amsterdammer van het jaar. Hij won die prijs voor zijn organisatie Karam die rolstoelen en medisch materiaal inzamelt en naar Marokko, Turkije en Suriname stuurt. […]

Plaats je reactie