MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Sponsoravond: ‘Gouda Helpt Imzouren’

10 januari 2007 | in Marokko | 11 Reacties

Stichting Initiatief Gouda Imzouren (SIGI)Met een fondsenwervingsavond op maandag 22 januari wil Gouda geld inzamelen voor de wederopbouw van het lyceum van Imzouren. Invloedrijke sprekers als SER-voorzitter Rinnooy Kan en diverse Tweede Kamer-leden geven acte de présence.

De avond is gedoopt ‘Gouda Helpt Imzouren’ en wordt een mix van inhoud, eten/drinken en entertainment. Plaats van handeling is de Goudse schouwburg. Voor de avond is vooral het bedrijfsleven uit de regio uitgenodigd. Ondernemers en geïnteresseerden kunnen een kaartje kopen of zelfs een heel klaslokaal adopteren in de nieuw te bouwen school.

Op 24 februari 2004 werd de Marokkaanse provincie Al Hoceima getroffen door een zware aardbeving. Imzouren ligt in dit gebied. Bij de ramp kwamen zevenhonderd mensen om het leven. Honderden huizen en gebouwen raakten zwaar beschadigd en de infrastructuur ontwricht. Gouda heeft een bijzondere band met Imzouren. Veel Goudse Marokkanen komen uit dit berggebied. Daarom heeft de stad een project geadopteerd en zet Gouda zich in voor de herbouw van het Lycée d’Imzouren, een middelbare school van 767 leerlingen waarvan tweederde meisjes.

Het plaatselijke lyceum speelt een centrale rol in Imzouren. Het dient tegelijk als buurtcentrum en EHBO-post. Na de wederopbouw moet het gebouw haar sociale spilfunctie weer kunnen vervullen. Hiervoor is de stichting Initiatief Gouda Imzouren (SIGI) in het leven geroepen. Zij vormt een afspiegeling van de Goudse gemeenschap en staat onder het voorzitterschap van burgemeester Cornelis. SIGI wil zich na de wederopbouw inzetten voor een uitwisseling tussen leerlingen uit Gouda en Marokko.

Er zijn 11 reacties

 1. mhamed
  10 januari 2007 om 11:13 uur.

  heel mooi gebaar van gouda.
  wie imzouren kent weet ook genoeg wat ik bedoel.
  er moet een hoop gebeuren daar.
  ik zelf heb vorige jaar met een team van tien mensen wat verzameld voor het goede doel.
  dat is nou onze plicht om te doen mensen helpen die het nodig hebben.

 2. 072
  10 januari 2007 om 04:11 uur.

  LEUK GEBAAR VAN GOUDA

  IK WOU DAT ZE OOK ZOIETS DEDEN IN A L K M A A R maar dan voor ouarzazate genoeg esselhien daar die hulp nodig hebben met bijv watertoevoer dus we verw8ten wat van de Gemeente alkmaar…

  PROJECT 072

 3. Fouad
  10 januari 2007 om 06:39 uur.

  Dat dat nog nog nodig na bijna 3 jaar wederopbouw . Ik vraag me af wat de overheid heeft gedaan met die 279 milljoen euro die eerder opgehaald????

 4. Realist
  10 januari 2007 om 07:17 uur.

  Mooi! Imzouren heeft het nodig

 5. samson
  11 januari 2007 om 09:49 uur.

  wat heeft marokko met dat geld die heeft gegregen uit hulp van landen gedaan tot nu tot zeker projecten in opgezet in rabat casablanca.
  mensen waker worden.
  akties aktiessssssssssssssssssssssss.in plaats van geld verzamelen voor arif.
  samsom

 6. mhamed
  11 januari 2007 om 11:38 uur.

  072
  ik hoop dat gemeente alkmaar iets kan betekennen voor ouarzazate.maar je kan ook zelf iets bedenken!!!!!
  FOUAD
  we moeten niet elke kaar weer richting de oveheid kijken.mij moeten ook zelf dingen ondernemen.
  SAMSON
  actie is op je benen staan en doe wat je moet doen, niet bij de woorden laten dat is geen actie!!!!!!!

 7. brother
  11 januari 2007 om 12:58 uur.

  Als ik s’avonds het nieuws van 2M bekijk zie ik de koning handen schudden met project ontwikkelaars en aandachtig kijken naar nieuw te bouwen projecten in de hoop meer toeristen aan te trekken. Maar voor de getroffen slachtoffers van de aardbeving zie ik niets. Dus ik denk dat de miljoenen euro’s die voor de aardbeving is verzameld richting deze projecten gaan. (Is maar een gissing)

 8. Realist
  11 januari 2007 om 05:55 uur.

  @ FOUAD

  Wat denk je zelf R’mgzen is zwaar Arif aan het leeg plukken

 9. Saida
  12 januari 2007 om 10:18 uur.

  Mensen die je moet zelf iets gaan doen. Daarna kan je hulp vragen aan de overheid.
  Maar met je armen over elkaar zitten en zeuren daar schiet niemand mee op. En dan komt zeker geen overheid je belonen voor je passiviteit.

  @072

  Je link doet het niet. Ik wil graag iets in Ourzazate doen en daar kan ik wel hulp bij gebruiken. Je weet wel je kan in Marokko niks doen zonder ‘connecties’

 10. gouda
  23 januari 2007 om 08:00 uur.

  gka heeft mooi nr gemaakt erover je kan de optrede van die nr zien op maroc 2m en tv west

 11. Abdel
  24 januari 2007 om 11:23 uur.

  selam

  ok al zegt de schepper persoonlijk tegen de regering van marocco help de armen , dan kijken zij verbaast en antwoorden : wij houden van drank,seks,gokken .

Plaats je reactie