MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Onderzoek psychische hulp in Marokko

19 januari 2007 | in Gezondheid, Marokko | 5 Reacties

Minister Hans HoogervorstMinister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) heeft de Nederlandse Zorgautoriteit opdracht gegeven te onderzoeken of de RIAGG Rijnmond bij hulp in Marokko gebruik maakt van een maas in de wet. Mocht dat zo zijn, dan wil de minister de wet aanpassen.

De RIAGG geeft Nederlanders die op vakantie zijn in Marokko psychische bijstand, terwijl Hoogervorst dat heeft verboden. Om AWBZ-zorg in het buitenland tegen te gaan, legde hij wettelijk vast dat alleen in Nederland gevestigde instellingen deze vorm van zorg mogen geven.

“Ik erger me dood aan een RIAGG-directeur die triomfantelijk de publiciteit zoekt om te vertellen dat hij gebruik maakt van een maas in de wet”, zei Hoogervorst gisteren in de Tweede Kamer.

Er zijn 5 reacties

 1. Henk -Rotterdam
  19 januari 2007 om 11:25 uur.

  En wij ergeren ons dood aan dat stuk onbenul van Hoogervorst die de zorg in dit land in 4 jaar tijd naar de donder heeft geholpen en nog steeds denkt dat hij dit land een dienst heeft bewezen.
  Opsodemieteren en wel zo snel mogelijk,zijn eigen regels deugen niet en dat verhaalt hij op anderen

 2. marocci
  19 januari 2007 om 07:15 uur.

  heey henk een vraagje voor jouw

  zo te zien ben je een nederlander maar je hebt iets met marokkanen.
  ik zie altijd je naam je hebt goeie argumenten vind ik ga zo door jonge als alle nederlanders zo waren dan was deze land echt anders !!

 3. marocci
  19 januari 2007 om 07:16 uur.

  maar henkie ben je met een marokkaanse getrouwd ?

 4. mhamed
  19 januari 2007 om 07:56 uur.

  is dat nou belangrijk met wie henk is getrouwd!!!!!!!
  en als het marokkaanse vrouw is dan?
  blijf bij onderwerp heren…..

  zo een onderzoek is zeker nodig denken ze omdat het om marokkaanen gaat!!!

 5. Henk-Rotterdam
  20 januari 2007 om 02:21 uur.

  Het gaat er inderdaad om dat het hier Marokanen betreft en dat is voor mij een van de redenen dat ik mijn stem laat horen,in dit land wordt er 1 bevolkingsgroep in de kijkert geplaatst en telkens voor de schenen getrapt.
  Het is soms gewoon balen als het telkens maar in het negatieve wordt getrokken en er niet eens meer een fatsoenlijk onderzoek komt en dat bij elk onderzoek de uitslag bij voorbaat vast staat.
  Als men niet in staat is om een fatsoenlijke wetgeving te maken moet men niet de mensen die er voorbaat bij hebben gaan slachtofferen maar de ontwerper van de betrokken wet want dat is de klootzak die niet in staat is om zijn werk te doen.
  Trouwens het is gewoon wettelijk toegestaan dat er hulp in het buitenland of vakantieland wordt verleend,alleen wilde dat stuk onbenul een uitzondering voor Marokanen,en waarom dat weet hij zelf niet,ingegeven door zijn malafide vriendjes uit het Haagse circuit
  Voor degene die het nog steeds niet begrijpen jullie behoren hier gewoon bij ons in dit land en gaan niet meer weg,de banden tussen Nederland en Marokko zijn al 400 jaar oud,jullie voorouders hebben meegvochten om dit land te bevrijden,jullie ouders hebben meegeholpen om dit land op te bouwen en hebben het vuile ,smerige onderbetaalde werk gedaan en zijn daarna afgedankt en als oud vuil in de hoek gesmeten en nu wil men onder zijn verplichtingen uitkomen.
  Nou dat denk ik niet dus,daar gaan we met zijn allen voor zorgen jullie hebben onvervreembare rechten in dit land dat ook jullie land is.
  En geloof mij maar dit land wordt anders en beter,gewoon blijven geloven en vertouwen hebben in de toekomst.

Plaats je reactie