MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bot krijgt kritiek over ‘moslim-interview’

20 januari 2007 | in Geloof | 13 Reacties

De opmars van de moskeeVVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen vindt dat minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken onhandig is geweest met een interview dat hij deze week heeft gegeven aan een Braziliaanse krant. Daarin stelt de minister dat moslims een “tolerantie-gen” missen. Bot zegt dat hij verkeerd geïnterpreteerd is, aldus De Telegraaf.

Voor de BNR Nieuwsradio zei Van Baalen dat Bot het krantenbericht voorafgaand aan publicatie had moeten autoriseren. Het bericht is inmiddels al opgepikt door andere media, onder meer in het Midden-Oosten. “Deze kwestie is slecht voor de naam en positie van Nederland’’, aldus de VVD’er. Wel vertrouwt hij erop dat Bot dit inderdaad niet zo heeft gezegd.

Er zijn 13 reacties

 1. zizou
  20 januari 2007 om 08:44 uur.

  Bot mist een aatal genen hieronder op een rij:

  1)Fatsoen gen
  2)Wederzijds Respect gen
  3)Intelligentie gen
  4)

 2. said
  20 januari 2007 om 09:10 uur.

  allemaal moslims deskundigen, ze roepen maar wat over de moslims
  als of zij alles weten over het relegie
  triest verhaal

 3. Toth
  20 januari 2007 om 10:22 uur.

  Wat slecht is voor de positie van Nederland is Hans van Baalen in enige andere functie dan heftruckchauffeur bij een drankengroothandel.

  Bot is misschien een gladjanus en een beroepslakei, maar Bot is niet zo achterlijk dat hij niet weet dat iedere malloot die ooit wel eens per ongeluk half-stoned een deur heeft opengetrokken bij een biologieles meer af weet van “tolerantiegenen” dan hij voor zulk soort opmerkingen gewenst acht.

  M.a.w. Bot versprak zich, misschien denkt hij echt zo, misschien ook niet. Maar niemand heeft Bot nodig om de naam en positie van Nederland te verkwanselen in het buitenland; niemand die daarin de dames en heren van de VVD overtreffen kan, alhoewel je er in andere partijen ook een stel mongolio’s hebt rondlopen, goeiedag zeg!

  Nee, weet je wat? Je laat de cartooneske Hans van Baalen (is ie trouwens nog steeds een Deen?) gewoon een stuk of wat dictators ophalen per rode loper op Schiphol, terwijl de CIA toestellen landen en opstijgen van en naar hun respectievelijke landen en laat hem onder het genot van een drankje, een lijntje en een vrouwtje uitleggen dat Bot gewoon even een black-out had. En aangezien de pers daar net zo goed werkt als hier is het probleem – knip – zó uit de wereld.

 4. samadie
  20 januari 2007 om 01:34 uur.

  toth het gaat niet om die dictators het gaat in de eerst plaats om ons al burgers van dit land.
  wat kan ik over bot zeggen: hij heeft teveel viagra gehad vandaar.

 5. ahmed
  20 januari 2007 om 02:19 uur.

  Moslims missen een gen, boeren missen alle gennen.

 6. Henk-Rotterdam
  20 januari 2007 om 02:39 uur.

  Toth,ik ben bang dat als van Baalen op een heftruck in de drankenhandel;gaat het oo dar een teringzooitje wordt,maar dan zijn we wel in DenHaag van die zakkenwasser af.
  Zelden iemand zo stomzinnig horen lullen en dat noemt zich dan ook nog defensiespecialist,hij is er mede oorzaak van dat onze troepen nu in landen zitten waar we niks te zoeken hebben.
  En Both,ach die lult gewoon naar dat hij kennis van zaken heeft en daarmede is genoeg gezegd.
  Dus op zijn Hollands gezegd “die lult gewoon uit zijn nek”.

 7. Toth
  21 januari 2007 om 10:14 uur.

  Je hebt gelijk Samadie, Bot bedoelde zijn nieuwe erfelijkheidstheorie in overdrachtelijke zin. Je mag Bot’s opmerking inderdaad opvatten als een rechtstreekse belediging, temeer daar hij een getrainde diplomaat is.

  Bot lijkt voor sommige heel verstandig, omdat hij nooit iets zegt als hij praat. Vandaar ook dat mensen op zoek gaan naar de harde stukjes in de verbale aardappelpuree van Bot. En dan komen ze meestal vanzelf tot de ontdekking dat het niet smakelijk is. Dat hoeft niemand ze voor te kauwen.

  Je moet echter nooit de fout maken teveel zout op de slak te leggen, want dan verdampt het voor je ogen. Je moet ze bij elkaar gaan leggen en invriezen.

  Ik wou het punt maken dat van Baalen de allerlaatste persoon is die de vrijheid van meningsuiting moet gaan beknotten van mensen die moslims beledigen door de krant te gaan censureren. En dat zoals Henk Rotterdam ook zegt de extreem oorlogszuchtige van Baalen zelf een grote bedreiging vormt voor Nederland. En Henk Rotterdam, inderdaad wordt het dan een teringzooi bij de likeurboer, dat was onderdeel 2a van mijn masterplan.

 8. marokkino
  21 januari 2007 om 02:36 uur.

  Bot mist hersens.

 9. Abdel
  23 januari 2007 om 12:40 uur.

  selam

  we worden snel boos als we kritiek krijgen over de islam.
  maar we rennen naar hen toe wanneer we hen nodig hebben.
  we doen eerder zaken met hen dan met land en geloofs genoten.

  mischien heeft bot wel gelijk ?!

 10. le marocain
  24 januari 2007 om 03:52 uur.

  Mee eens Abdel.
  We roepen van alles en nog wat over de joden en christenen……en negers….

 11. Nadir
  28 januari 2007 om 04:29 uur.

  Zizou je hebt helemaal gelijk…. wat hij ook nog mis is:

  schoonheids-gen

  🙂

 12. skery_vanuit_marocco
  28 januari 2007 om 06:38 uur.

  laat je niet gek maken

  zo is politiek ze kunnen alleen maar zaken vullen rechts lullen links vullen

 13. yassin
  02 februari 2007 om 11:47 uur.

  abdel jij bent de enige die naar hun rent vriend

Plaats je reactie