MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Utrechtse moskeeën zitten zonder imams

21 januari 2007 | in Geloof, Overheid | 4 Reacties

biddenOngeveer tien Marokaanse moskeeën hebben al sinds lange tijd geen officiele imam meer. Alleen al in de stad Utrecht zitten vijf Marokkaanse moskeeën zonder voorganger. Ook moskeeën in Amersfoort en Driebergen beschikken niet meer over een imam. Dat zegt voorzitter Kayron van de moskee in Utrecht-Overvecht tegen RTV Utrecht.

Oorzaak van het tekort is volgens Kayron de verscherpte regelgeving voor het laten overkomen van een imam uit het buitenland. in Overvecht leiden vrijwilligers nu de gebedsdiensten, maar zij zijn niet opgeleid om andere belangrijke taken van de imam uit te voeren. Voorzitter Kayron zegt dat hierdoor steeds meer jonge moslims hun toevlucht zoeken tot radicale geestelijken.

Er zijn 4 reacties

 1. alkmaar
  22 januari 2007 om 05:49 uur.

  In Alkmaar hebben we ook tekort hoor!

 2. skery
  23 januari 2007 om 05:23 uur.

  overal hebben ze tekort

 3. Nadir
  23 februari 2007 om 01:50 uur.

  Ik vind dat moskeeën geleden schade op de overheid moeten verhalen.

 4. amal
  23 februari 2007 om 11:13 uur.

  in Amsterdam hebben we heele weinig moskeeen in de stadsdelen in elke stadsdeel moeten er 3 moskeeen zijn.

Plaats je reactie