MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Handelsmissie HIC naar Casablanca

22 januari 2007 | in Economie, Marokko | 2 Reacties

HIC Marokko HIC Marokko organiseert in maart 2007 een handelsmissie naar Casablanca, Marokko. Deze stad, de eerste handelsstad en tevens de grootste stad van Marokko, heeft een sterke handelsverbinding over zee. Casablanca ligt aan de Atlantische Oceaan is daarmee een belangrijke havenstad. Hierdoor heeft Casablanca een internationaal georiënteerd en multicultureel karakter met een uitmuntende handelsgeest.

De Marokkaanse overheid streeft ernaar meer buitenlandse investeringen aan te trekken om de werkgelegenheid te vergroten. Europa is de eerste investeringspartner van Marokko. Frankrijk en Spanje zijn de grootste investeerders. Op afstand volgen de Verenigde Staten, Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Nederland heeft vooral in 1999 en 2000 flink in Marokko geïnvesteerd met een lening van ABN/AMRO aan Meditelecom.

Deze handelsmissie heeft als doel de handels- en investeringsmogelijkheden van Marokko onder de aandacht te brengen. Daarnaast verleent deze missie de toegang tot diverse netwerken van het zakenleven en instanties en biedt het kansen om concreet zaken te doen. De handelsmissie bestaat uit een collectief programma met diverse bedrijfs- en overheidsbezoeken. Daarnaast wordt ondernemers een business match aangeboden en is het mogelijk om het collectief programma te combineren met een individueel programma.

Er zijn 2 reacties

  1. marokkino
    22 januari 2007 om 11:11 uur.

    Je kan beter in Tanger gaan investeren. Dat wordt de stad van de toekomst in Marokko wel over 30 jaar natuurlijk maar toch.

  2. skery
    23 januari 2007 om 07:20 uur.

    alles komt wel in casa of rabat ect en niet in nador oujda bekane el aouin ect al

Plaats je reactie