MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Studievoorlichting voor Marokkaanse ouders

24 januari 2007 | in Carriere, Maatschappij | Reageer

Universiteit Utrecht De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht organiseren op vrijdag 2 februari een voorlichtingsbijeenkomst voor o.a. Marokkaanse ouders. De ouders krijgen onder meer informatie over de verschillende opleidingen en wat studeren aan een hogeschool of universiteit inhoudt. Universiteit en hogeschool zijn van mening dat het aandeel allochtone studenten hoger zou moeten liggen en spannen zich daarom in om de in- en doorstroom van allochtone scholieren te bevorderen.

Universiteit en Hogeschool willen een afspiegeling van de samenleving zijn. Daarom zoeken ze gericht naar allochtoon talent. De Universiteit Utrecht ontplooit ook initiatieven om deze studenten voor te bereiden op een loopbaan als wetenschapper. In 2007 stelt de universiteit 83.000 euro beschikbaar voor het aanstellen van allochtone student-assistenten en onderzoeksstagiar(e)s.

Ouders spelen een belangrijke rol bij de studiekeuze van hun kind. “Allochtone studenten vragen het ons regelmatig: vertel onze ouders eens wat studeren is, wat het verschil is tussen hbo en wo en waarom studentenverenigingen, stages en een verblijf in het buitenland zo belangrijk zijn.” aldus Jeanette van Rees projectleider van Studentenservice. De informatie tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 2 februari wordt in het Arabisch / Tamazight en Nederlands gegeven.

Plaats je reactie