MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerlijke kans met een gefilmd portret

25 januari 2007 | in Carriere, Media | 2 Reacties

DVDMet een gefilmd portret op DVD maken allochtone jongeren meer kans op een baan dan met een sollicitatiebrief. Dat is de achterliggende gedachte van het project ‘In the Picture’ van Pascal Wortmann, projectmanager beroepsonderwijs van het ROC Regiocollege Zaanstad, en filmproducent Frank Schoutens.

‘In the Picture’ richt zich op allochtone jongeren tussen de 16 en 23 jaar die moeite hebben een baan te vinden. De 22-jarige Marokkaanse Soumya Aberyah is een van de eerste deelnemers, meldt Het Algemeen Dagblad. Zij schrijft geen sollicitatiebrieven meer. Na 43 afwijzingen reageert de Amersfoortse op vacatures met een gefilmd portret op dvd. Om te voorkomen dat ze op haar naam wordt afgewezen.

Er zijn 2 reacties

 1. momo
  25 januari 2007 om 04:39 uur.

  onzin zijn allochotonen labo muizen geworden of zo ???dat is wat ik nog kan zeggen

 2. Maghrebi
  26 januari 2007 om 06:00 uur.

  ‘Prima’ plan. Nu kunnen zien ze precies zien welk nieuw kleurtje ze in de organisatie zullen krijgen:
  1. Als het vloekt (9 van de 10 keer wel), afwijzen die handel;
  2. Ze schrokken al een beetje van een vreemde naam op papier, nu met een ‘marokkaan/allochtoon’ zelfs in beeld krijgen ze helemaal een rolberoerte;
  3. Als de medewerker Personeelszaken, die vaak vrouw is, zo’n meid in beeld ziet neemt jaloezie de overhand en zal ze als de dood zijn voor concurrentie (je weet waarom, tbarkallah 3la zine fi lbnat dyalna);
  4. Voor een ‘allochtone’ jongen in beeld zal de betreffende medewerker meteen naar zijn/haar tas grijpen, terwijl betreffende sollicitant niet eens in de ruimte was…

  ….ou zid ou zid ou zid (etcetera voor de ‘autochtone’ lezers)

  Bovenstaande is natuurlijk een ‘beetje’ overdreven.. al kan het best gebeuren toch..
  Kortom: ik wil er mee aangeven hoe belachelijk dit plan is, de bedenker hiervan meteen ontslaan! (komt er ook meteen weer een nieuwe vacature vrij)

Plaats je reactie