MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse taal bepaalt geluk Marokkanen

26 januari 2007 | in Maatschappij | 4 Reacties

happyNiet het land, maar de taal bepaalt hoe gelukkig Marokkanen zich voelen. Uit onderzoek van Jan Pieter van Oudenhoven en Hilda Lubbers van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat Marokkanen zich gelukkiger voelen in Nederlandstalige steden dan in Franstalige steden. Hoe groter de cultuurverschillen, hoe meer tevredenheid.

Antwerpen en Rotterdam komen regelmatig in het nieuws als steden waar een deel van de autochtone bevolking moeite heeft met buitenlanders. Weinig is bekend over hoe ‘de buitenlanders’ zich in die steden voelen. De onderzoekers vroegen daarom ruim 300 Marokkanen in Antwerpen, Brussel, Luik en Rotterdam naar hun ervaringen.

De resultaten zijn verrassend: Marokkanen in Antwerpen en Rotterdam zijn meer tevreden met hun leven dan Marokkanen in de Franstalige steden Luik en Brussel schrijft Kennislink.

Er zijn 4 reacties

 1. Saida
  26 januari 2007 om 01:01 uur.

  Molenbeek ligt toch in het Vlaamse gedeelte van Brussel?

 2. Zizou
  26 januari 2007 om 02:25 uur.

  Heeft het er niet mee te maken dat Franstalige steden minder welvarend zijn en daarom dat de marokkaanen zich ongelukiger zouden voelen dan in nederlans talige steden.
  Misschien zou de factor welvaart een rol spelen en niet de etniciteit.

 3. Toth
  28 januari 2007 om 12:50 uur.

  Binnenkort verwacht: voorstel van PVV: meer Franse woorden in Nederlands invoeren. Anonieme bronnen melden dat Wilders overweegt voortaan Sauvagers te willen heten, maar bang is de bijnaam “sausage” praktisch uit lokken.

 4. Nadir
  28 januari 2007 om 02:27 uur.

  Ze kunnen veel van ons afpakken… behalve geluk 🙂

Plaats je reactie