MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dreigende ‘schotelstrijd’ in Rotterdam

29 januari 2007 | in Maatschappij, TV | 5 Reacties

tv-schotelsDe Rotterdamse wooncorporatie de Nieuwe Unie stevent af op een keiharde confrontatie met duizenden huurders in deze stad. De Rotterdammers hebben te horen gekregen dat ze voor 31 januari hun tv-schotels moeten verwijderen, anders volgt een gang naar de rechter. De huurders zijn woest en beraden zich op acties schrijft het Algemeen Dagblad.

Als de huurders weigeren, worden ze voor de rechter gesleept en moeten ze een dwangsom betalen, waarschuwt de Nieuwe Unie. Maar volgens bewoners van onder meer het Oude Westen en Feijenoord, waar de corporatie veel woningen heeft, had een eerder door de wooncorporatie gewonnen rechtszaak betrekking op schotels die aan de gevel hingen.

Veel bewoners hebben een schotel op het balkon of in de tuin staan, maar ook die zijn nu verboden. Voor veel bewoners, vooral de eerste generatie allochtonen, is de schotel van levensbelang. Het is niet alleen hun contact met het land van herkomst, maar ze horen er ook het nieuws over de rest van de wereld. Zonder die schotel zijn ze afgesloten van de buitenwereld.

Er zijn 5 reacties

 1. Maghrebie
  29 januari 2007 om 04:21 uur.

  Deze rechtzaak zullen zij verliezen zolang zij niet de bewoners in een ander alternatief voorzien. Zo schaffen veel woningbouwvereningen grote schotels die op daken geplaatst worden voor alle inwoners van een flat of een huizenblok…….wanneer de woningbouw vereniging dit regelt kan zij pas van haar bewoners eisen om de schotels weg te doen…daarvoor is het volgens mij juridisch niet mogelijk…iedereen heeft recht op vrijheid van nieuws vergaring……

 2. Beza
  01 februari 2007 om 12:02 uur.

  Gelukkig dat de Nieuwe Unie besloten de verplichte verwijdering op te schorten.
  Het is toch gebruikelijk als jij schade in of aan jij huis maakt uiteindelijk als jij vertrekt dat jij verplicht bent dat te repareren. Dus waaroom die verbod. Zij kunnen mij ook niet verbieden als ik in mijn huis een schilderij ophang. Ik moet allen maar bij vertrek de gatjes invullen. Toch?
  Anders gaan wij demonstreren tegen deze besluit van de Nieuwe Unie.

 3. brother
  01 februari 2007 om 09:43 uur.

  Als de schotels weg moeten, mogen ook de zonweringen niet aangebracht worden. Deze zijn n.l. vele malen zwaarder.

 4. kano
  26 maart 2007 om 05:54 uur.

  als in het huurcontract staat dat het verboden is om een schotelantenne zowel aan de gevel als aan de balkon niet mag geplaatst worden dan is het duidelijk dat de bewoners de rechtzaak gaan verliezen als het andersom is dan is de huurcorporatie de duppe.

 5. ayse
  07 april 2007 om 05:53 uur.

  belachelijk
  ze proberen de leven van allochtonen te frustreren zielige wilders aanhangertjes!!!!!!!!!!

Plaats je reactie