MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Lalla Salma zet zich in tegen kanker

04 februari 2007 | in Maatschappij, Marokko | 9 Reacties

Lalla Salma.jpgWereldwijd vinden zondag activiteiten plaats in het kader van de Wereldkankerdag. De dag markeert het begin van een internationale voorlichtingscampagne om een gezonde levensstijl te promoten, met name voor kinderen. Elk jaar komen er elf miljoen nieuwe kankerpatiënten bij, terwijl volgens de in Genève gevestigde Internationale Unie tegen Kanker (UICC) 43 procent van de kankergevallen voorkomen kan worden door van kinds af aan gezond te leven.

De bedoeling van de campagne ‘Today’s children, tomorrow’s world’ is dan ook ouders, zorgverleners en beleidsmakers er bewust van maken. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lalla Salma, vrouw van koning Mohammed VI en voorzitster van de Lalla Salma Association Against Cancer, steunt deze globale preventiecampagne. Zij ziet het gevecht tegen kanker als “een school van nederigheid en een bepaling van collectieve solidariteit”. “Het gevecht tegen kanker moet de urgentie en het belang krijgen die het verdient, en wel nu,” aldus Lalla Salma op UICC.org.

Naast de Marokkaanse prinses zetten onder andere tennisster Steffi Graf en de Amerikaanse ‘First lady’ Barbara Bush zich in voor de campagne. Dat schrijft het Parool.

Er zijn 9 reacties

 1. tzzz
  04 februari 2007 om 09:26 uur.

  ze moet zich inzetten voor arme marokkanen niet dingen gaan doen om bekend te worden..

 2. Sihem
  05 februari 2007 om 09:07 uur.

  @ TZZZZ: “ze moet zich inzetten voor arme marokkanen niet dingen gaan doen om bekend te worden..”

  Ze zet zich in voor alle zieke kinderen op de wereld!!! Ze zet zich in om duidelijk te maken dat preventie het halve werk is…ze zet zich in voor ieder kind en dus zet ze zich ook in voor Marokkanen!!!

  Dit soort commentaar is van geen enkel toegevoegde waarde en is van geen betekenis!

  Als ze niets doen is het niet goed en als ze iets doen willen ze bekendheid???

 3. gekke appie adamwest
  05 februari 2007 om 01:39 uur.

  Dar wijf is gek laat er met anderen dingen bezig zijn tfoe zogenaamd denkze moderen kijk eerst naar je eigen land kijk die weeshuizen helemaal vol doe daar wat aan ciaooooooooooooooooooooooooooooo baby

 4. hassanhasson
  05 februari 2007 om 03:39 uur.

  Ze gebruikte te veel henna en dat slaat door naar de hersens!

 5. nardjis
  06 februari 2007 om 11:05 uur.

  lalla dit lalla dat lalla bla bla, hou toch op over deze poppenkasten

 6. marijnt
  06 februari 2007 om 11:28 uur.

  Ik daag jullie uit dit soort dingen over haar te zeggen in marokko op straat in het arabisch.

 7. Abdel
  06 februari 2007 om 03:01 uur.

  selam

  marijnt

  het heeft niets te maken met durfen!
  dit soort dingen kun je niet zeggen tegen mensen die niet tegen de waarheid kennen.

 8. marijnt
  07 februari 2007 om 02:25 uur.

  welke waarheid abdel jouw waarheid of de algemene waarheid

 9. yassin
  07 februari 2007 om 09:03 uur.

  mensen hou op met verwijten wat doen jullie voor die mensen en die baby’s in marokko jullie kunnen ook wat betekenen maar juillie kunnen alleen mensen haten of afblaffen die iets willen betekenen of zij het meent of niet wij zijn niet in staat om haar te beordelen als iemand denk van wel dan zal hij beordeeldt worden op de laatste dag thalla laters

Plaats je reactie