MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

LoungeM: Amazigh Special in Utrecht

04 februari 2007 | in Muziek | 1 Reactie

Mimoun RafrouaOp 18 februari a.s. is er een ‘LoungeM: Amazigh Special’ in de Stadsschouwbrug Utrecht met Mimoun Rafroua, Tarwa ’N Cheikh Mohand e.a. LoungeM is een gevarieerd programma vol muziek en zang, volledig in het teken van de Amazigh (Berberse) cultuur uit Marokko. Een cultuur waar relatief weinig over bekend is, terwijl het overgrote deel van de Nederlandse Marokkanen van Berberse afkomst is.

Met de nummer één positie van zijn single Rajayie is Mimoun Rafroua ook in Nederland geen onbekende meer. De in Nador geboren Mimoun was in zijn geboortestreek de Rif al langer een groot idool. Hij heeft inmiddels bijna vijfentwintig albums op zijn naam staan en levert daarmee een grote bijdrage aan de Riffijnse muziek.

De vier musici van Tarwa ’n Cheikh Mohand komen uit Noord-Marokko. Zij staan bekend om hun meeslepende, ritmische muziek en gevoel voor humor. Ze bespelen traditionele instrumenten zoals de ghaïta (dubbelrietige klarinet) en bendir (percussie-instrument). De Amsterdamse zang- en dansgroep Ahwash laat het publiek kennismaken met de Ahwash-dans uit de Atlas.

Datum: 18 februari 2007
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe Zaal
Aanvang: 15.00u

Er is 1 reactie

  1. karim
    04 februari 2007 om 04:26 uur.

    deze maand zijn er wel veel evenementen in utrecht

Plaats je reactie