MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nass El Ghiwane in Tivoli Utrecht

06 februari 2007 | in Muziek | 3 Reacties

Nass El GhiwaneBinnenkort is de legendarische Marokkaanse band Nass El Ghiwane sinds jaren weer in Nederland. Op 25 febrauri staan zij op het podium van Tivoli in Utrecht. Nass el Ghiwane kunnen, sinds hun doorbraak in de jaren 70, terecht de meest legendarische band van Noord-Afrika genoemd worden. De tijd heeft niks afgedaan aan de kracht van hun geëngageerde songteksten.

De poëtische teksten van Nass el Ghiwane gaan over verschillende maatschappelijke vraagstukken. Gebruikmakend van traditionele muziekinstrumenten, grijpen zij in hun muziek terug op verschillende Marokkaanse muziekstijlen, zoals de Aita, Malhoun, Hmadcha en Gnaoua muziek.

Ze stonden meerdere malen op uitverkochte podia van muziekpaleizen in Parijs, Tokyo en New York. Het is niet voor niets dat zij bij andere legendes hoog in het vaandel staan; Bob Marley prees hun muziek en volgens Martin Scorsese zijn zij de “Rolling Stones van Afrika”.

Op deze avond zullen er tevens optredens zijn van de ongekroonde koning van de Chaabi-muziek, Jedwane en van de talentvolle zanger Abdelmoula. Abdelmoula is een veelzijdig muzikaal talent die niet alleen verschillende stijlen Marokkaans muziek ten gegore brengt, maar die ook zowel in het Riffijns, de taal van de berbers uit het Noord-Marokko, als in het Arabisch zingt.

Datum: zondag 25 februari 2007
Locatie: Tivoli, Oudegracht 245, Utrecht
Aanvang: 17:00 (zaal open 16:00)

Er zijn 3 reacties

 1. Karima
  06 februari 2007 om 12:57 uur.
 2. tariq
  08 februari 2007 om 01:39 uur.

  asalamou
  weet niet hoe ik moet beginnen zou graag het muziek van nas elkhiwane willen hebben moet er bij vertellen dat het voor mij een beetje te moeilijk is,gezien mijn ontwetend hijd over nass elkhiwane.

  alvast bedankt
  salam 3laykoum

 3. tariq
  08 februari 2007 om 01:42 uur.

  contesta ?

Plaats je reactie