MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gezicht van Haarlem bedreigd met uitzetting

07 februari 2007 | in Maatschappij | 3 Reacties

Één van de bekendste gezichten in de Haarlemse binnenstad is eerder vandaag opgepakt door de politie. Khalid, een Marokkaanse vluchteling die elke dag op zijn plek op het Verwulft bij de V&D de Daklozenkrant verkoopt zit al lange tijd in een slepende procedure van de IND. Khalid is al vaker gedetineerd geweest in uitzet- en detentiecentra. Door de slechte medische zorg en opsluiting in een isoleercel is hij verlamd geraakt. Als gevolg hiervan kent menig Haarlemmer hem als de straatjournaalverkoper in een rolstoel.

Khalid is vanmiddag met veel vertoon op het Verwulft opgepakt door de politie, en na een paar uur weer vrijgelaten met de mededeling dat hij binnen 24 uur het land moet verlaten. Als hij dit niet doet wordt hij wederom opgepakt en naar een uitzetcentrum verplaatst. Zijn medische situatie is dermate ernstig dat dit levensgevaarlijk kan zijn, en zelf heeft Khalid niet de middelen om terug te keren naar het Marokko dat hij 16 jaar geleden is ontvlucht.

Vrienden, sympathisanten, klanten en raadsleden maken zich ernstige zorgen over het lot van de vrolijke, compleet ingeburgerde Haarlemmer. Daarom is ‘Comité Khalid Moet Blijven’ opgericht die zich keihard in zal zetten om Khalid te laten blijven. Het comité roept iedereen op om de petitie te ondertekenen of op een andere manier steun te betuigen. Dit kan via deze petitie.

Er zijn 3 reacties

 1. mhamed
  08 februari 2007 om 03:49 uur.

  heel goed,
  weet iemand of ze een hulp nummer geopend hebben?

 2. bas
  08 februari 2007 om 04:35 uur.

  heel eff en dan is het afgelopen
  dat zijn nog restante van verdonk kwale
  nieuw kabinet nieuwe kansen
  en weet zeker dat hij gewoon zijn verblijfsvergunning krijgt

  groetjs

 3. Timmutje17@hotmail.com
  09 februari 2007 om 08:03 uur.

  Khalid is vanmiddag ondergedoken… Ik geef hem groot gelijk!
  Die man kan je niet zomaar het land uitzetten na wat hij hier in 16 jaar gedaan hebt.

  Khalid, Dit heb je goed gedaan… Blijf waar je zit jongen!

Plaats je reactie