MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bezoekers sceptisch bij open dag moskee

12 februari 2007 | in Maatschappij | 8 Reacties

de Anadolu MoskeeBegin deze maand ontstond onrust in Leerdam-West toen bewoners werden geconfronteerd met de nieuwbouwplannen van de Anadolu Moskee. Om de onrust weg te nemen bij de omwonenden heeft de moskee zaterdag een open dag gehouden.

Ongeveer 150 mensen bezochten de moskee.Tijdens de open dag werd onder meer voorlichting over de islam gegeven om zo het wantrouwen onder de omwonenden weg te nemen. Dat wantrouwen bleef toch bestaan onder een groot deel van de bezoekers, aldus rtvrijnmond.nl.

De omwonenden zijn bang voor de waardevermindering van hun koopwoningen en voor de grote verkeersproblemen. Volgens het bestuur van de moskee hoeft de nieuwbouw niet voor extra parkeerdruk te zorgen.

Er zijn 8 reacties

 1. mhamed
  12 februari 2007 om 12:19 uur.

  het geeft ons telkens weer hoe hollanders over ons denken en willen!!!!!!!!!!

 2. Samra
  12 februari 2007 om 10:14 uur.

  “”””De omwonenden zijn bang voor de waardevermindering van hun koopwoningen”””” Jaah, na dat onderzoek dat in moslim buurten de huizen minder waard zijn…kun je zoiets als dit echt verwachten!!! Niet normaal maar ja de wereld moet ergens om draaien dus waarom niet om de Islam!!! Onzin en echt voorspelbaar hoe sommigen als kippen zonder kop gaan kakkelen….van alles klakkeloos overnemen..!!! mensen nemen tegenwoordig niet eens de moeite om rationeel over iets na te denken…NEE HOOR gelijk van je laten horen wat dat waardeerd men in NL. Als iemand voor vrijheid van meningsuiting is dan ben ik het wel, maar dan is het wel de bedoeling dat je een eigen mening hebt en niet die van een ander papegaait!!

 3. Karim
  12 februari 2007 om 10:33 uur.

  mhamed, laat ze toch lekker denken. wij Moslims denken ook niet altijd fris over de oerlanders.

 4. bibi
  13 februari 2007 om 10:16 uur.

  Er zijn genoeg hollanders die niet tegenover een moskee willen wonen logisch toch er zijn ook genoeg mensen die niet in een stad willen wonen maar in een rustig dorp dus ja.. denk ook niet dat er veel moslims tegenover een sexclub willen wonen met hun kinderen..

 5. yassin
  13 februari 2007 om 02:52 uur.

  bibi wat praat jij hoe kan je een gebed huis van god met een sexclub vergelijken domme mens

 6. Samra
  13 februari 2007 om 10:39 uur.

  BIBI ik begrijp je standpunten, maar we hebben het over het feit dat mensen zo ver gaan denken als het op islam aankomt!!!!

 7. bibi
  14 februari 2007 om 10:19 uur.

  Yassin,

  Dat bedoel ik dus..
  Ik vergelijk het volgens jou met een sexclub omdat jij je gelijk aangevallen voelt ik vergelijk een moskee helemaal niet met een sexclub want ik weet dat het niet hetzelde is (of jij dat ook weet..), ik hoor je niks zeggen over het DORP waar mensen graag willen wonen inplaats van een drukke stad. Het hoeft dus niet alleen maar op een moskee te slaan je kan er ook niet willen wonen omdat er veel vliegtuigverkeer is omdat de trein honderd x per dag voorbij komt dus een ieder mag zelf bepalen waar hij / zij gaat wonen. Maar ja jij voelt je gelijk aangevallen.. jouw probleem!

 8. mhamed
  14 februari 2007 om 04:33 uur.

  bibi,daar gaat het niet om,een feit is en blijft dat sommige hollandse mensen niks willen horen en weten als het om islaam gaat jongen.
  weet jij ook dat mensen die niet willen wonen in het dorp vaak wegens het dorp!!!!!!!!!!
  en mensen die niet naast een moskee willen wonen wegens moskee!!!!!!
  SNAP JE HET HET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaats je reactie