MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Opgezadeld met boetes van broer

14 februari 2007 | in Maatschappij | 3 Reacties

Abdel NAbdel N. (23) uit Amsterdam is zijn criminele broer zat. Door toedoen van zijn broer heeft hij al tientallen bekeuringen en rechtszaken aan zijn broek. Deze anderhalf jaar oudere Mohammed N. geeft steeds Abdels naam op als hij wordt bekeurd. “Dat dringt maar niet door bij politie en justitie,’’ klaagt Abdel N. “Over vier weken komt de deurwaarder mijn spullen ophalen.’’

Het begon in 2003 toen Abdel N. net terug was van zes weekjes Marokko: de boetes stroomden binnen. Hij zou, in die weken, in Amsterdam-Oost cocaïne hebben gebruikt, op straat hebben geslapen en aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd. De teller staat op meer dan 25 bekeuringen.

“Het werd al snel duidelijk dat mijn broer steeds de dader was. Hij is als puber op het verkeerde pad geraakt. Foute vrienden, roken, blowen, drinken. Later ging hij harddrugs gebruiken en dealen. Hij hangt rond op straat, rijdt zwart en slaapt in portieken. Hij zat geregeld in de cel. Hij kent mijn geboorteplaats en -datum en het leek hem zeker handig om Abdel N. op te geven,’’ aldus Abdel.

Al vijftien keer moest Abdel voorkomen omdat hij weigerde de boetes te betalen. Stempels in zijn paspoort hielpen hem voor de rechter uit de brand en zijn huisarts verklaarde dat hij geen junk is. Justitie houdt er wel rekening mee dat Abdel N. toch zelf de openstaande boetes heeft veroorzaakt. “Als de broer de schuldige is, moet hij hém erop aanspreken, dat hij moet ophouden met zijn rotstreken,’’ aldus een woordvoerder van justitie in het Algemeen Dagblad.

Er zijn 3 reacties

 1. hassanhasson
  14 februari 2007 om 12:40 uur.

  de woordvoerder van de justitie mist waarschijnlijk ergens een behoorlijk schroef.

 2. Henk-Rotterdam
  14 februari 2007 om 06:19 uur.

  Met een goede advocaat is de zaak binnen enkele minuten geregeld en gaat het OM op zijn platte bek,de bewijslast ligt nog steeds bij hun en niet bij ABDEL .

 3. kano
  16 februari 2007 om 08:37 uur.

  bij bekeuren van iemand vraagt de politieagent altijd de ID kaart , dat is de grote bewijs hebben deze domme politieagenten dat niet gedaan dan zijn ze de grote boosdoener van deze zaak.
  aangezien de justitie weet dat deze junk geen boetes kan betalen proberen ze deze aan zijn broer te smeren.

Plaats je reactie