MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Cabaret valt slecht bij anti-moslim politicus

16 februari 2007 | in Amusement, Politiek | 13 Reacties

'Amar speelt Ali'Anti-moslim politicus Geert Wilders is niet te spreken over een theatervoorstelling waarin een pop, die Wilders moet voorstellen, volgens De Telegraaf met urine wordt overgoten en zogenaamd wordt onthoofd. Ook wordt met ‘Wilders’ orale seks bedreven.

De scène zou onderdeel zijn van een voorstelling van de Marokkaanse cabaretier Amar El-Ajjouri en zit in diens programma ‘Amar speelt Ali’ en zit ook in een verkorte versie van zijn show die Amar speelt op scholen. Die werd deze week voor brugklassers van de Almeerse scholengemeenschap De Meergronden getoond. Eén van de leraren van deze school vond het te gek voor woorden wat hij zag en stelde de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid op de hoogte. Wilders vindt de voorstelling zwaar beledigend voor zijn persoon.

Maar volgens docent Cultureel Kunstzinnige Vorming Karin Söhngen, die de voorstelling had geregeld, klopt daar helemaal niets van: aan het einde van de show wordt een pop met een wilde haardos, die later inderdaad Wilders blijkt te zijn, alleen geknipt door de cabaretier. Van urine is geen sprake, al blijkt er wel een suggestieve orale seksscène in de show te zitten, zegt ze tegen Elsevier.nl.

Er zijn 13 reacties

 1. inayat
  16 februari 2007 om 02:57 uur.

  Ophef om niets dus en weer het zoveelste bewijs dat we te maken hebben met een hypocriete en achterbakse politicus. Wilders mag de Islam bespottelijk maken onder het mom van ‘recht op vrije meningsuiting’, maar als hij zelf op een artistieke manier onder handen wordt genomen, dan is het ‘zwaar beledigend’? Wat een huichelaar.

 2. inayat
  16 februari 2007 om 03:06 uur.

  Gelezen op een ander forum:

  Wizard heeft’em gezien:
  “Het gaat om de laatste 3 minuten van zijn show.
  Daarin zit Wilders (fictief hoor mensen, voordat jullie denken dat het echt is. Het is namenlijk theater) in een kappersstoel. Je weet op dat moment nog niet dat het Wilders is.
  Dan schuurt hij een keer met zijn broek tegen de kop aan en sprayt er met een bloemenspuit wat water op. (Die urine heb ik niet gezien, maar een grap over pissen in een bloemenspuit is zo gemaakt.)
  Op het eind laat hij de man/vrouw in kwestie een spiegel zien en iedereen
  ziet dat het Wilders is waar hij mee bezig is geweest.
  .
  Tijdens het knippen als kapper (homo geintje) even tegen iemand zijn hoofd aanschuren. Voor GW is dit waarschijnlijk dus al hard porno. Wilders moet niet lullen en gewoon die voorstelling gaan kijken, mag ie vast meedoen.
  Tijdens het knippen scheert hij de paspop erg heftig zodat er stukjes piepschuim afvallen. ( Je weet op dat moment nog niet dat het Wilders is).
  .
  Trouwens, de gene die echt in zijn voorstelling door de zeik wordt gehaald is hij zelf (zelfspot).
  Ook de Marokkaanse gemeenschap moet het ontgelden.
  Voorbeeld: “Hé mensen pretigge avond nog. O, zijn er trouwens nog Marokkanen in de zaal? (In het publiek steken 3 jongens en meisjes hun hand op).
  Mag ik dan mijn portomonee terug”…”
  .
  Kortom ik zie het probleem niet.

 3. hassanhasson
  16 februari 2007 om 04:17 uur.

  Gekke Geert is het spoor bijster. hondsdoelheid zit in de kamer!!!!!

 4. klaas
  16 februari 2007 om 05:00 uur.

  hou me vast, ik kom niet meer bij van het lachen!!

 5. Toth
  16 februari 2007 om 07:30 uur.

  Wat mij vooral opvalt is de milde, misschien licht verveelde toon van de Telegraaf: “Wilders onthoofd in theatervoorstelling.”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/58827051/Wilders_onthoofd_in_theatervoorstelling.html

  Goed, het is in vertrouwde Telegraafstijl geheel vrij van feiten en de verzinsels zeggen alles over “Thijs Wartenbergh en Timoteus Waarsenburg” en het liegvod waar ze hun wanstaltige onkunde aan prostitueren en niets over de voorstelling en al helemaal niets over Amar El-Ajjouri, maar de cabaretier wordt geen terrorist genoemd en er wordt ook niet beweerd dat al Qaida achter de voorstelling zit en in het diepste geheim cabaretiers traint in Pakistan.

  Misschien is dat stof voor een follow-up in het “serieuze” Elsevier.

 6. Toth
  16 februari 2007 om 07:42 uur.

  Wat ik trouwens ook wel grappig vind is de vergoeilijking: hee, hij maakt niet alleen maar grappen over Wilders hoor, hij maakt óók grappen over Turken en Marokkanen.

  Echt? Niet alleen over “ons?”

  Okay, nou dan mag het.

 7. hassanhasson
  16 februari 2007 om 07:45 uur.

  Gekke Geert gaat waarschijnlijk binnenkort naar Pakistan en Afghanistan; hij is met zijn schaapskop door de Taliban op kop thee uitgenodigt.

 8. rachid
  16 februari 2007 om 11:35 uur.

  Daar gaan we mensen.

  Is het nou echt nodig om ander mensen te beledigen?
  Is het nodig om ons te verlagen tot het nivo van mensen die de Islam en onze profeet (VZMH) beledigen?
  Heel erg toevallig had de Imaam het vandaag in de moskee over, de Imaam zegt dat wanneer wij onderdrukt worden, aangevallen worden of beledigd worden nooit mensen mogen opblazen of doden of hoe je het noemen wilt.
  De fout ligt bij ons.
  Kijk eens kritisch naar onze jongeren, wie zijn beschaafder? de onze of de jongeren van Nederlandse afkomst? Wie doden onschuldige mensen, de Moslims of de niet Moslims met uitzondering van de bezetters.

  Wij moeten ons verbeteren, wij moeten de ware gezicht van de Islam geven en niet ons gaan verlagen tot het nivo van menneer Wilders.

  Dus deze theaterstuk keur ik af. is niet nodig, was mischien beter geweest als deze jongeman met ware verhalen voor de islam opkomt om mensen het tegendeel te bewijzen dan wat wilders zaait aan onzin en leugens.

 9. mhamed
  17 februari 2007 om 11:31 uur.

  dat is nou wat wij moslims moeten doen,niet in de hoek gaan staan en zeggen waarom worden wij zo behandeld maar zelf actie nemen en aanvallen tegen dat soort wezen als wilders.

 10. jongnld
  17 februari 2007 om 03:31 uur.

  De achterstand in de islam zit ‘em in het feit dat islamieten elkaar in Azië op grond van religieuze verschillen met grof geweld vermoorden terwijl wij dit in het westen al vijfhonderd jaar achter de rug hebben.
  Het wordt tijd dat ze in Azië een nieuwe Willem van Oranje ontdekken.
  En als je niet weet wie hij was, kan ik je de Nederlandse geschiedschrijving vanaf 1500 aanbevelen.

 11. Toth
  18 februari 2007 om 03:35 uur.

  Beste Jonggnld, er zijn betere lessen te trekken uit de periode voor, tijdens en na de Tachtigjarige Oorlog 1568-1684 (dat begon als een opstand tegen de onrealistische wens van koning Filips II een groot eenvormig cultureel en religieus rijk te creeren, met een steeds toenemende repressie en specifieke maatregelen als antwoord op de realiteit van verschillen in geloofsinterpretatie. Het grootste gevaar bleek echter te komen van binnen het rooms-katholicisme. Het gewapend conflict begon pas toen onder de hertog van Alva met de onderdrukking en de belastingmaatregelen niet meer te leven viel. Dan opent Willem van Oranje (dan nog steeds een rooms-katholiek) bij Heiligerlee de gewapende strijd en zou daarmee in huidige termen een terrorist worden genoemd. In tegenstelling tot teroristen van het eerste uur zoals een stel edelen-tegen-toenemende-belastingdruk leefde nog tot 1584 toen hij als officieel illegale combatant werd afgemaakt door een gezagsgetrouwe Nederlandse katholiek. Dat was al in een tijd dat de protestanten de katholieken net zo hard wilden onderdrukken als de katholieken de protestanten, zeg maar een soort 20-eeuwse Ierse situatie.

  De kern van de boodschap: Filips II creerde zijn eigen ondergang, voorwaar geen unicum in de wereldhistorie en eentje die we nu in volle motie voor onze ogen zien voltrekken trouwens.

  Nou moet ik eerst weten over welk conflict in Azie je bedoelt want er zijn verschillende en ieder heeft zijn eigen dynamiek en ieder zijn eigen specifieke redenen. Ik zal alvast aannemen dat we het niet gaan hebben over Tibet, de Siachen gletsjer of de onderdrukking van moslims door onze vriendelijke vriend in Oezbekistan. We zullen vast gaan hebben over de Taliban en dat die zo onvriendelijk zijn voor dat arme, maar o zo achterlijk volk waarvoor “onze moedige jonges” in Afghanistan zo hard hun best doen om godsdienstvrijheid bij te brengen via de door hun te bouwen meisjesscholen temidden van de stuivende uraniumpartikels.

 12. Richard
  03 maart 2008 om 05:35 uur.

  Dit gaat helemaal nergens over. Maar er zijn vele mensen die het met wilders niet eens zijn, Ik ben een deel wel en een deel niet met Wilders eens.
  Kijk, dat Wilders de islam in Nederland terug wilt dringen vind ik goed.
  Maar die radicale uitlatingen hoeven voor mij dan ook weer niet.
  Wilders wilt van het probleem af net zoals vele Nederlands.
  het probleem ?? De Islam !!! Het hoort niet in Nederland thuis. klaar !!

 13. Peter
  04 maart 2008 om 04:44 uur.

  @Richard. Er zijn nu eenmaal culturen en diverse bevolkingsgroepen in Nederland die de samenleving verrijken en daarnaast ook wel problemen kunnen geven.

  Maar je kunt niet zeggen; islam is deel van het probleem dus Nederland uit. Volgens mij kunnen diverse geloven stromingen goed samen leven in Nederland. Maar je moet er wel voor zorgen dat de radicale figuren geen houvast en voedingsbodem hebben. Dat geld voor alle geloven en stromingen.

  Islam moet in deze tijd gezien worden alsdeel van oplossing in de Nederlandse samenleving. Dat betekend dus zeker ntegreren en aanpassen aan de Nederlandse samenleving. Maar zonder dat je alles van je eigen cultuur of wortels prijs zou moeten geven. Je cultuur en wortels kun je niet zomaar wegdoen.

  Met van beide zijde geven en nemen is er toekomst voor diverse bevolkingsgroepen in Nederland.

Plaats je reactie