MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Utrechtse Marokkanen naar congres Tetouan

17 februari 2007 | in Maatschappij, Marokko | 1 Reactie

conferentieMet het idee dat Nederlandse jongeren van Marokkaanse afkomst en hun leeftijdsgenoten veel van elkaar kunnen leren, is er een jongerenconferentie georganiseerd in het Marokkaanse Tetouan. Veertig jongeren, dertig uit Marokko en tien uit Nederland, gaan een week lang praten tijdens de jongerenconferentie. De tien Nederlands-Marokkaanse jongeren vertrekken 28 februari naar Marokko.

Voor Utrecht gaan Nissrine Assami (22) en Bahreddine Kajouaa (20) naar Marokko. Ze spreken allebei goed Arabisch, de voertaal tijdens de conferentie. Kajouaa: “In Nederland is veel meer geregeld voor jongeren. Hier kun je naar school, maar daarnaast ook sporten, vrijwilligerswerk doen, geld verdienen. In Marokko is het veel meer óf werken óf studeren. Wij willen ze leren hoe ze zich kunnen organiseren.’’

De reis wordt betaald door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die het congres in Tetouan organiseert. De conferentie duurt van 28 februari tot en met 7 maart, aldus het Algemeen Dagblad.

Er is 1 reactie

  1. marokkino
    17 februari 2007 om 02:01 uur.

    ewa dan wil ik ook wel mee op kosten van zon project.

Plaats je reactie