MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Concert van Soumeya Abdelaziz in Utrecht

20 februari 2007 | in Maatschappij, Muziek | 1 Reactie

Soumeya AbdelazizMorgen (woensdag) wordt in Vredenburg te Utrecht een concert van Soumeya Abdelaziz en Ensemble gehouden getiteld ‘Het lied uit Marokko’. Soumeya Abdelaziz is een van de weinige singer-songwriters uit Marokko en zelfs van Noord-Afrika.

Haar gedichten en liederen behandelen thema’s als emigratie, geweld, oorlog, armoede en de situatie van de vrouw. In 1984 debuteerde zij naast de grote Marokkaanse meester Ahmed El Bidaoui. Sindsdien heeft ze opgetreden van Bagdad tot Barcelona. Haar engagement roept bij velen enorm respect op, maar zorgt ook voor controversie.

Behalve eigen liederen zingt ze in Vredenburg liederen uit het klassieke Arabische repertoire en populaire Marokkaanse liederen

woensdag 21 februari
20.15 uur – kleine zaal
Radio-uitzending: 27 februari 2007 om 22.00 uur in het NPS-programma In Concert: Passaat.

Er is 1 reactie

  1. Saida
    20 februari 2007 om 08:12 uur.

    een van de weinige?

Plaats je reactie