MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tweede lange speelfilm van Faouzi Bensaïdi

01 maart 2007 | in Film | 3 Reacties

Faouzi BensaïdiWhat a Wonderful World is de tweede lange speelfilm van de Marokkaanse regisseur Faouzi Bensaïdi. Zijn speelse en inventieve vertelling over de levens van een aantal inwoners van het hedendaagse Casablanca beleefde vorig jaar zijn wereldpremière op het filmfestival van Venetië.

Van Bensaïdi bracht het Filmmuseum eerder het veelgeprezen Mille Mois (2003) uit. WWW:What A Wonderful World toont het leven van vier inwoners van het hedendaagse Casablanca. De personages representeren verschillende aspecten van deze stad vol contrasten. Kamel (Bensaïdi) is een huurmoordenaar die zijn opdrachten via internet krijgt. Hij heeft de gewoonte om na het uitvoeren van een opdracht de prostituee Souad te bezoeken. Steeds wanneer hij haar belt voor een afspraak, is het niet Souad maar Kenza die de telefoon opneemt. Kenza (Bensaïdi’s vrouw) is een verkeersagente die haar telefoon verhuurt om bij te verdienen. Kamel en Kenza voeren diepe gesprekken over liefde en eenzaamheid. Als Kamel verliefd wordt op Kenza’s stem gaat hij naar haar op zoek. Ondertussen droomt Hicham, een professionele hacker die zijn gehandicapte vader verzorgt, ervan naar Europa te reizen. Hij hackt per ongeluk de computer van Kamel.

WWW:What a Wonderful World is een eigenzinnig vormgegeven moderne vertelling; naar eigen zeggen mengt Bensaïdi elementen van film noir, melodrama, de romantische comedy en de thriller, zonder zich verplicht te voelen de conventies nauwgezet te volgen. WWW:What a Wonderful World is vanaf 15 maart te zien in Rialto (Amsterdam), Lux (Nijmegen), ’t Hoogt (Utrecht) en Filmhuis Den Haag.

Er zijn 3 reacties

 1. samira
  01 maart 2007 om 09:56 uur.

  LIjkt me niet zon leuke film eerlijk gezegd!

 2. !!!!!
  02 maart 2007 om 12:48 uur.

  cool draait in nl. wordt tijd om een keer naar bios te gaan.

 3. Saida
  03 maart 2007 om 12:14 uur.

  Klinkt interessant

Plaats je reactie