MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Documentaire Moroccan Women op TV

02 maart 2007 | in Maatschappij, TV | 3 Reacties

Moroccan Women De Nederlandse Moslim Omroep zendt de documentaire ‘Moroccan Women ‘ mede uit naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart. De documentaire gaat in op artikel 33 van het Marokkaanse familierecht. Hierin staat dat het de plicht van de man is om aan het hoofd van de familie te staan en in hun behoefte te voorzien. In het artikel staat ook dat het de plicht van de vrouw is om aan het hoofd van het huishouden te staan en de man te gehoorzamen.

Volgens de maker van de documentaire voorziet het artikel in de ongelijkheid tussen de man en de vrouw. Er zou geen sprake zijn van een gelijkwaardige relatie. De documentaire onderzoekt hoe dit wetsartikel doorwerkt in de dagelijkse praktijk van vrouwen in Marokko.

De documentaire, die ook bekend staat als I have something to tell you, is van de hand van filmmaakster Dalila Ennadre. Ze reist door haar geboorteland Marokko om te onderzoeken hoeveel er werkelijk veranderd is sinds de hervorming van het familierecht in 2004, waarbij vrouwen aanzienlijk meer rechten kregen.

Dalila Ennadre werd geboren in 1966 in Casablanca en groeide op in Frankrijk. Zij heeft voor lange periodes in Marokko, Canada, Duitsland en Guyana gewoond. Zij betrad de filmwereld zonder enige formele opleiding en debuteerde in 1987 met de documentaire Par la grâce d’Allah. Sindsdien heeft zij verscheidene documentaires gemaakt.

Uitzending: maandag 5 maart 2007 om 23.40 uur op Nederland 2 (NMO)

Er zijn 3 reacties

 1. somaya
  03 maart 2007 om 03:51 uur.

  marokkaanse vrouw ga door voor je rechten

 2. Miss_N
  15 maart 2007 om 03:48 uur.

  marokkanen zijn hypocrieten eersteklas

 3. ex-onbevooroordeelde
  13 juni 2007 om 06:16 uur.

  Miss_N: “marokkanen zijn hypocrieten eersteklas”
  ….Dat is de understatement van het jaar..

Plaats je reactie