MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Familiedrama Nijvel was voorbereid

02 maart 2007 | in Maatschappij | 10 Reacties

familiedrama-nijvelBij een zeer bloedig familiedrama in het Belgische Nijvel heeft een depressieve moeder in anderhalf uur tijd haar vijf kinderen met een mes vermoord en getracht zichzelf dood te steken. De 40-jarige Généviève Lhermitte heeft haar kinderen omgebracht door ze de keel door te snijden: de benjamin Medhi, (het zoontje) en haar dochters Yasmine, Myriam, Nora en Mina. De kinderen waren tussen de vier en veertien jaar oud. Zelf heeft de moeder het overleefd en is volgens Belgische media buiten levensgevaar.

Het gezinsdrama was volgens parketwoordvoerder Bernard Goethals voorbereid. Généviève L. schafte speciaal een slagersmes aan. De vrouw liet haar kinderen televisie kijken om hen dan één voor één bij zich te roepen in een andere kamer. Daar zou ze hen één voor één de keel hebben overgesneden met een slagersmes, waarna ze ze in hun bedjes legde. Enkel de oudste, Yasmine die in 1992 werd geboren, zou weerstand hebben geboden. De 40-jarige vrouw, zes jaar in behandeling bij een psychiater, probeerde na haar wanhoopsdaad zelfmoord te plegen met messteken in de borst. Maar ze slaagde daar niet in en belde de politie.

De vader van de kinderen, een 43-jarige Marokkaanse vertegenwoordiger van een farmaceutisch bedrijf, was ten tijde van het drama op het vliegveld van Zaventem. Hij kwam net terug van een maand vakantie in Marokko. Op het vliegveld werd hij ingelicht en vertrok spoorslags naar huis. Hij zou nog niet beseffen wat er is gebeurd. (EXCLUSIEVE FOTO: DE TELEGRAAF)

Er zijn 10 reacties

 1. Youssef Ain Asserdoune
  02 maart 2007 om 01:27 uur.

  Dit was geen Marokkaan maar een Algerijn heb gezien op de Belgische TV-zender “één”!!!!!

 2. !!!!!
  02 maart 2007 om 11:11 uur.

  marokkaan algerijn belg of hollander wat maakt het uit. dit is een drama dat gewoon afschuwelijk is.

 3. mohammed
  02 maart 2007 om 03:44 uur.

  ècht niet normaal dit kan toch niet dan moet je echt ziek zijn………..
  wij moslims vermoorden onze kuinderen niet

 4. redbull
  02 maart 2007 om 04:17 uur.

  de poorten van de hel zn geoepend voor die chitan wijf 5 levens omgebracht
  zij heeft dus 5 x wereld levens uitgemoord
  krankzenig gewoon

 5. kano
  02 maart 2007 om 06:30 uur.

  een marokkaanse vrouw in marokko die was ook psychish ziek ze heeft haar 3 kinderen vermoord en in stukjes gesneden ze heeft een doodstraf gekregen maar deze is niet uigevoerd ze zit nog steeds in de gevangenis dit programma was van de marokkaanse kanaal 2M het ging over de doodstraf in marokko, en onze vriend MOHAMMED zegt dat wij moslims onze kinderen niet vermoorden het gaat hier niet om een moslim of niet moslim het gaat hier om een vrezelijke ziekte die iedereen kan overkomen

 6. Marouan26
  02 maart 2007 om 09:06 uur.

  Inna lillahi wa inna lillahi laradjie3oen….

 7. samir B
  02 maart 2007 om 09:24 uur.

  ik ben erg geschokt over dit gebeuren.

  ik weet zeker dat deze kinderen nu in de paradijs zitten. en ik hoop dat deze beest binnen kort naar de hel gaat.

  amen.

 8. mhamed
  03 maart 2007 om 02:11 uur.

  het feit dat dit weer met marokkaan is gekoepeld lijkt of een marokkaan weer in het spel is.
  het is niet zo, de vader is ALGERIJN en de moeder is FRANCES.marokkaan heeft hier niks mee te maken!!!!!
  maar er stond wel in alle kranten vol met het woord marokkan!!!!!schande van de media.
  ik heb hier geen woorden voor, behalve hopend dat de kinderen in het paradijs zullen landen inschallah.de moeder ja ja ja ja ja allah weet het zeker.
  sterkte voor de na bestaande.ina lilahi wa ilahi rji3oen.

 9. Az.z
  05 maart 2007 om 07:29 uur.

  Hsoma aliha gewoon afschuwelijk ,geen woorden ervoor.

 10. abdelmeknes
  05 maart 2007 om 07:36 uur.

  De vader is gewoon marokkaans ze zijn buren van mijn zus dus allemaal niet teveel praten en ze worden woensdag naar marokko gebracht.

Plaats je reactie