MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko veroordeelt terroristen

04 maart 2007 | in Maatschappij, Marokko | 1 Reactie

TazmamartTwaalf radicale moslims die wilden vechten in Irak zijn in twee verschillende processen in Marokko wegens terrorisme tot gevangenisstraffen van twee tot vijftien jaar veroordeeld. Negen verdachten stonden terecht in de stad Sale.

Eén werd vrijgesproken, zeven anderen – allen Marokkanen – kregen straffen van twee tot tien jaar opgelegd. De hoofdverdachte, een 37-jarige Tunesiër, kreeg vijftien jaar. Volgens de politie had de groep contacten in Noord-Afrika en Europa, alsook met de Algerijnse Groep voor Prediking en Strijd, die zichzelf sinds kort ‘al-Qaida in Noord-Afrika’ noemt.

In een afzonderlijke zaak veroordeelde de strafkamer van het hof van beroep vier verdachten tot gevangenisstraffen van twee tot vijf jaar.

Er is 1 reactie

  1. Omar
    04 maart 2007 om 05:29 uur.

    Als het joodse Marokkanen waren die voor Israel willen vechten dan word hen geen strobreed in de weg gelegd.
    Elmekhzen de chekama.
    Arabieren die elkaar omlaag trekken.

Plaats je reactie