MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aanpak integratie Marokkanen in Nijmegen

08 maart 2007 | in Maatschappij, Overheid | 3 Reacties

integratieDe gemeente Nijmegen gaat specifiek beleid ontwikkelen om Marokkanen beter te laten integreren. Dat zei wethouder Scholten tegen Omroep Gelderland, naar aanleiding van een rapport dat de integratie van verschillende allochtone bevolkingsgroepen in Nijmegen in kaart brengt.

Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar opleidingsniveau, het hebben van werk en deelname aan sport en culturele activiteiten. Op al die punten scoren de Marokkanen in Nijmegen slecht. De wethouder wil samen met de Marokkaanse gemeenschap zoeken naar oplossingen.

Er zijn 3 reacties

 1. mohammed
  08 maart 2007 om 07:55 uur.

  ik zou tegen de algemene politiek willen zeggen:
  het is te triest voor woorden dat de hype integratie genaamd, niet alleen nijmegen in dit geval, maar heel nederland in haar greep heeft. als men zijn of haar mond vol heeft over dit onderwerp, dan moet men maar eens beginnen met de heren en dames collega politici, die in de jaren zestig en zeventig te druk waren met de selecties van de mensen in land van herkomst, om hier te komen werken. toen keek men naar de korte termijn, en nu, soms wel 40 jaar later, komt men er achter dat er toch nog iets moet gebeuren aan de integratie.
  beste mensen de politici, de mensen waar het meestal om gaat, zitten nu vaak in de leeftijdsklasse 65 plus. laat de mensen rustig van hun oude dag genieten zoals u dit ook wilt voor de nederlandse oude van dagen.

 2. samra
  08 maart 2007 om 09:22 uur.

  het zal me benieuwen….meestal komt intergratie van 1 kant. Maar ze geven aan het dit keer samen met de bewoners te doen..

 3. Rmonyo
  09 maart 2007 om 01:24 uur.

  Beste mensen,

  Nu blijkt dat het ook niet goed Met Marokkanen in Nijmegen. De politiek lanceert ideeen ten behoeve van de doelgroep. Wat een hypocriete actie van de kant van de politiek in Nijmegen die over de rug van de Marokkaen heen wil profileren. Het establishment in nijmegen probeert via allochtone kandidaten op de verkiezingslijsten op te nemen die helemaal geen draag vlak genieten onder hun achterbaan. Bovendien zijn niet gekwalificeerd om het werk doen waarvoor zij aangenomen zijn en ik zou geen namen noemen. Kijk maar op de namen in de gemeenteraad om te coclusie te komen dat het beleid van nijmegen van geen kant deugt.
  Waar is de oplossing????
  in elk geval je moet niet veel verwachten van Groenlinks, SP en PvdA. De oplossing moet uit de Marokkaanse gemeenschap zelf komen en niet van de wethouder.

Plaats je reactie