MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bijzonder grappig Marokkaans cabaret

12 maart 2007 | in Amusement | 5 Reacties

Karim El Guennouni en Mohammed AzaayDe nieuwe voorstelling ‘Spreekuur’ van het cabaretduo Varkensfabriek wordt vrijdag 16 maart onder andere in Cultura in Ede gespeeld. Varkensfabriek bestaat uit de Marokkaanse Karim El Guennouni en Mohammed Azaay. Bekend van hun eerste voorstelling met de titel ‘De Varkensfabriek’ besloten zij onder deze naam als duo verder te gaan. De twee zijn razendsnel, vlijmscherp en uitermate grappig.

‘Spreekuur’ is een verhaal over geld, macht en identiteit in een Marokkaans koffiehuis. Na het overlijden van de eigenaar van het koffiehuis vechten de drie zoons om een erfenis. Tarik, de oudste wil geld verdienen door in het koffiehuis alcohol te gaan schenken en paaldansen te organiseren. Chackir wil gewoon koffie blijven schenken in de traditie van zijn vader. De gehandicapte zoon Rachid wil alles verkopen en het geld gebruiken voor een heupoperatie. De drie broers zijn het over alles oneens en nemen zelfs geen beslissing over de begrafenis van hun vader. Wanneer de klanten de voormalig eigenaar in de vrieskist vinden gaan ook zij zich bemoeien met de strijd om de macht in het koffiehuis.

Doordat niemand de schuld bij zichzelf legt, ontstaan er hilarische, absurde, maar ook schrijnende en dramatische situaties. ‘Spreekuur’ is volgens edestad.nl een echte aanrader: scherp, snel en bijzonder grappig.

Er zijn 5 reacties

 1. Fatima
  12 maart 2007 om 06:09 uur.

  Ik moet zeggen dat het cabaret die Marokkanen uitvoeren, wel erg populair zijn. Maar ik denk vooral dat het komt doordat Marokkanen gemiddeld toch meer fantasie en humor hebben dan de gemiddelde mens. Ik ben overigends wel benieud naar deze voorstelling, misschien dat ik het overweeg, om een kaartje te gaan halen.

 2. kano
  13 maart 2007 om 02:07 uur.

  marokkanen zijn talentrijk je vindt ze overal in politiek sport zang acteren enz

 3. Trab
  13 maart 2007 om 06:20 uur.

  Kano je bedoelt talentvol! Maar voor de rest klopt wel wat je zegt!!!

 4. higa
  14 maart 2007 om 09:34 uur.

  hahahaha

 5. KAKA
  15 juli 2009 om 01:08 uur.

  hahahahahaahahaha

Plaats je reactie