MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse ouders onderwijzen kinderen

12 maart 2007 | in Carriere, Maatschappij | 3 Reacties

Marokkaanse ouders onderwijzen kinderenRuim honderdtwintig jonge Marokkaanse kinderen krijgen sinds kort in het weekend sociale vaardigheidslessen. Zij krijgen deze lessen niet van docenten, maar van Marokkaanse vaders en moeders meldt Omroep Brabant.

Thema’s die tijdens de lessen aan de orde komen zijn onder andere respect hebben voor elkaar en waarom een diploma halen belangrijk is. Het zijn geen echte lessen die de kinderen krijgen en de sfeer is erg ontspannen. Zo wordt er genoeg tijd vrijgemaakt om lekker te spelen met elkaar. Leren omgaan met elkaar is een belangrijk thema binnen het project.

Op deze manier draagt het project bij aan de integratie van jonge Marokkaanse kinderen. Vooral omdat onderwerpen worden aangesneden die thuis niet worden besproken. In Den Bosch lopen zes andere soortgelijke wijkprojecten en welzijnsinstelling Divers ondersteunt deze allemaal. In Den Bosch helpen honderden Marokkaanse vaders en moeders vrijwillig mee, wat een grote betrokkenheid van de ouders laat zien.

Er zijn 3 reacties

 1. studente
  12 maart 2007 om 07:13 uur.

  Nou goed toch.. maar ja ik neem aan dat je als kind dat soort dingen zoals normen en waarden, diploma is belangrijk etc,. gewoon van huis uit mee krijgt.. Bij mij is het in ieder geval thuis de nummer 1 prioriteit gesprekspunt.

 2. Naaznien
  14 maart 2007 om 05:44 uur.

  is tog beter dat ze onderwijs krijgen van die vaders en moeders dan van die domme leraren! zo voelen de kinderen zich beter op hun gemak, ze gaan niet denken: als ik strax dit of dat vraag gaan ze denken wat een domme mocro. dus is wel beter.

 3. S.
  09 april 2007 om 03:44 uur.

  Goed dat die ouders dat doen.

  Studente: Al hamdoulillah heb ik het van huis mee gekregen, maar ik ken zat MENSEN (ja ook andere rassen) die dat niet hebben. 😉

Plaats je reactie