MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse wint Dordtse Emancipatieprijs

14 maart 2007 | in Maatschappij | 1 Reactie

Fatima BounaneFatima Bounane is de winnaar geworden van de Dordtse Emancipatieprijs 2007. Zij kreeg op Internationale Vrouwendag een cheque van 500 euro uitgereikt van de gemeenteraadsleden Mary Ruisch en Elly van Wenum. Bounane won de prijs vanwege haar inzet voor de hele samenleving en haar deelname aan diverse initiatieven voor het bevorderen van vrouwenemancipatie.

Het juryrapport is er duidelijk over: “Fatima Bounane is deel van de Marokkaanse gemeenschap maar staat daar zelfstandig en onafhankelijk in. Zij zet zich in voor de hele samenleving. Dat vertaalt zich in de deelname aan diverse projecten en initiatieven.

Recente voorbeelden hiervan zijn haar participatie in het landelijk project PAVEM, het zeer recente project Dordtse Wereldwijven en de, mede door Fatima, ontwikkelde methode “Leven in twee culturen”. Een methode die bedoeld is om emoties onder woorden te brengen met het doel empowerment te ontwikkelen.”

Er is 1 reactie

  1. samra
    14 maart 2007 om 10:32 uur.

    Nou hartstikke mooi voor Fatima, maar ik vind het maar allemaal onzin….hoofdoekje weg strak in pak en je hoort erbij. Ik kraak de vrouwen die geemanicipeerd zijn niet uit. Ik zou wel een keer een bedekte vrouw willen zien die zo’n prijs binnen sleept, want dan zal echt blijken dat een vrouw als individue wordt gezien, en niet tot een bepaald groepje wordt gecategoriseerd….
    Maar Faatje toppie!

Plaats je reactie