MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

PVV boos over ‘anti-Wilders’ debat UvA

17 maart 2007 | in Politiek | 21 Reacties

Miriyam AouraghDe anti-moslim partij PVV van Geert Wilders is ontstemd over de medewerking van de Universiteit van Amsterdam aan een tegen Geert Wilders gerichte bijeenkomst. Woensdag, op de Internationale Dag tegen Racisme, is in de rechtenfaculteit een debat met als motto ‘Wat is het antwoord op Geert Wilders?’ ”Kunnen we spreken van de opkomst van islamofobie als een nieuwe vorm van racisme?” vragen de organisatoren (de Internationale Socialisten en Samen Tegen Racisme) zich in een persbericht af.

PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft Kamervragen gesteld over de bijeenkomst. Hij stelt dat zijn fractievoorzitter als een racist wordt neergezet en dat de UvA geen onderdak zou moeten bieden een de ‘stigmatiserende en demoniserende’ bijeenkomst.

Organisator Miriyam Aouragh van Samen tegen Racisme vindt de bezwaren van de PVV onzinnig. ”Er komt een socioloog (Jan Dirk de Jong – red.) vertellen over zijn onderzoek naar Marokkaanse probleemjongeren, waaruit blijkt dat er geen verband is tussen hun gedrag en hun cultuur of religie. Ed van Thijn zal wijzen op parallellen tussen met de jaren dertig van de vorige eeuw, toen bevolkingsgroepen werden ontmenselijkt en geïsoleerd. Als er dan iets gebeurt zoals 11 september of de moord op Theo van Gogh, richt de agressie zich tegen één bepaalde groep. Om dat te voorkomen moeten we nu in actie komen.”

Aouragh signaleert ‘een fortuynachtige reactie op Wilders’, waarbij de dingen niet bij de naam worden genoemd uit angst voor beschuldigingen van demonisering. ”Is het niet gewoon racistisch wat hij zegt? Noemden we dit vroeger niet discriminatie? Wat mij betreft wel, maar daarover moeten we het hebben. Gaan we in een hoekje zitten en hopen dat de bui overwaait? Het lijkt me niet. Debatten mogen niet gestuurd worden door angst.”

Er zijn 21 reacties

 1. lemin
  17 maart 2007 om 04:37 uur.

  wilders wil omhoogkomen via het bang maken van nederland tegen de moslims de best manier om bevolking tegen mekaar op te zetten in nluitalkaar drijven is zoals wilders praten maar er zit wel ergveel haat in wilders als ie praat ik ruik daar heel veel haat jegens moslims ik zou zeggen wilders vreet je zelf maar op ik geniet ervan als ie zichzelf maar druk maakt heerlijjk hahahhah

 2. Meknassi
  17 maart 2007 om 05:57 uur.

  Mevrouw Miriyam Aouragh is een top vrouw. Waren er maar meer van zulke strijdbare vrouwen in plaats gehoofddoekt domme ganzen die onze cultuur en onze godsdienst belachlijk maken met hun theedoeken, sorry hoofddoeken!
  mevrouw Aouragh hoort in de commie voor de mensenrechten in Marokko en niet die middenklasse dametje met haar dure sjaals enz!

 3. marijnt
  17 maart 2007 om 06:01 uur.

  Ik vind wilders persoonlijk geen racist. Ieder realistisch persoon weet ik gewoon dat hij op veel punten gelijk heeft. Ja het gaat niet goed met de integratie.Ja er zijn helaas mensen van niet westerse afkomst die frauderen met het sociaal zekerheidssysteem.(ik ken er zelf een paar) Ja er zijn groepen allochtonen die voor overlast zorgen en die schijt hebben aan alles wat niet hun cultuur draagt of geloof. De ouders van die kinderen kunnen weinig doen. Het ontbreekt hen aan gezag en vaardigheden om hun kinderen onder de duim te houden. Hun kinderen zijn in alle facetten superieur ten opzichte van hun ouders. Sommige ouders spreken helaas niet de nederlandse taal zijn ook totaal niet betrokken bij de nederlandse samenleving. Het boeit hen eerlijk gezegd ook niet dat hen kinderen van school afgaan zonder diploma. Ze kunnen ook weinig uitrichten te meer omdat ze bang zijn voor gezichtsverlies durven ze ook niet toe te geven dat ze het niet meer aankunnen. Het enige waar je kritiek op kunt hebben is hoe hij (geert wilders) het brengt. Ik ben het persoonlijk eens met zijn oplossingen. Ik juich het ook toe dat hij zegt dat voorlopig geen migranten van niet westerse afkomst het land worden binnen gelaten. Eerst moeten deze problemen opgelost worden. Een oproep aan alle allochtonen doe aan zelfreflectie wees eerlijk. Geef gewoon toe dat hij gelijk heeft. Als je het niet eens bent met hem bestrijd hem met argumenten en zet hem niet weg als een racist of weet ik veel wat. Mensen die dat doen zijn in mijn ogen harstikke zwak

 4. marokkino
  17 maart 2007 om 09:30 uur.

  Ik snap die gast echt niet!

  Hij heeft zelf de grootste bek en beledigd constant mensen beschuldigd ze ook.
  Maar als een caberatier wat doet dan moet ie huilen en wordt hij boos. Als ze beginnen te praten over zijn hongaarse vrouw (ex prostitue) dan word ie boos.

  Wat een lafaard.

 5. Mo
  17 maart 2007 om 09:39 uur.

  Miriyam Aouragh : Bravo!

 6. Trab
  17 maart 2007 om 09:41 uur.

  Nee Marijn dat is racisme in de puurste vorm. Je hoeft mij nix wijs te maken. Er moeten nog betere omstandigheden gecreerd worden, zodat deze jongeren een positieve toekomst voor henzelf zien. Dus eerlijke kansen, maar dat vraag natuurlijk ook iets van deze jongeren zelf. Proberen je zo goed mogelijk te profileren op school, arbeidsmarkt en in socializing! Marijn is bang voor de kracht van de Islam en juist door PVV zal die kracht alleen maar toenemen. Ik heb gisteren Pauw & Witteman gezien en ik moet zeggen dat die vrienden en familie van Theo van Gogh zeer respectloos zijn tegenover andersgezinden. Iedereen moet gewoon in zijn waarde gelaten worden, dan is er ook nix aan de hand. Wij moslims moeten ook aan zelfkritiek doen, maar ook vooral waken voor onze eigen vrijheid, want die is momenteel in geding door figuren als Wilders en zijn aanhangers ( waaronder ene MarijnT)!!!!Absolute vrijheid van meningsuiting oke prima, maar dan ook voor iedereen dus nix meer strafbaar stellen ook het ontkennen van de Holocaust niet!!!

 7. ainzora
  17 maart 2007 om 11:33 uur.

  he meknassi let even a.u.b een beetje op je woorden .
  dat slaat nou nergens op wat je nu zegt en op de manier.
  houdt het een beetje netjes.
  en respect voor de andere die wel een hoofddoek wil dragen.

 8. Naaznien
  18 maart 2007 om 02:36 uur.

  ey meknassi, wat is jouw probleem?
  ik draag ook hoofddoek, ben ik domme gans?! maak ik mijn cultuur belachelijk?! maak ik mijn geloof belachelijk?!
  ga eerst even normaal leren denken en praten, want je weet niet wat voor onzin je allemaal uitkraamt, volgens mij ben jij nu mij aan het belachelijk maken ipv ik mijn geloof. dus let een beetje op wat je zegt. en wie zegt dat ik ( zoals jij zegt: vrouwen met theedoeken ) niet strijdbaar ben? kijk maar bij de sp…
  je praat alleen maar onzin, ik ga me niet verlagen tot jou niveau. ik wil alleen maar even zeggen dat jij hier het domme gansje bent en niet ik. taz, hou jij wel van jou geloof?

  Naaznien

 9. abas
  18 maart 2007 om 04:08 uur.

  MarijnT,

  Wilders en zijn aanhangers (jij) worden wel degelijk met argumenten bestreden, maar het grappige hieraan is dat ze niet een dialoog willen aangaan met moslims. Dit heeft natuurlijk te maken omdat ze weten dat ze ongelijk hebben en dat ze gewoon geen tegenargumenten hebben.
  Een voorbeeld hiervan ben jij. Hoevaak kom je hier wat onzin uitkramen en dat je daarna weg blijft zonder tegenreactie?
  Nu aan jou het woord.

 10. Henk-Rotterdam
  18 maart 2007 om 07:09 uur.

  Marijnt behoort tot dezelfde catogorie als we hier wel eens bezoek hebben van “Tommy”.
  Eigenlijk hetzelfde als de partij die ze blindelings volgen,zonder inhoudelijk te weten waar het omgaat.
  Dat kan ook niet want behalve onverdraagzaamheid staat er verder maaar weinig in hun programma.
  Ook slaan ze alle uitnodigingen voor een debat af en willen geen enkele open discussie met welke organistie dan ook die niet achter hun verwerpelijke standpunten staan.
  Het is ook zo als Trab aangaf de respectelooshied die uitgaat van bepaalde groeperingen zijn zelfs bij het onbeschofte af en dat mag allemaal onder de noemer vrijheid van meningsuiting,maar zodra er een Marokkaan in dit land wat roept breekt onmiddelijk de pleuris uit,en roept men om uitzetting.
  Blijf ze verbaal bestrijden en versla ze met argumenten,dan woorden we misschien weer van ze verlost

 11. Mia
  19 maart 2007 om 01:32 uur.

  Trab, nou heb ik die uitzending van Pauw & Witteman ook gezien, maar dat gebrek aan respect voor andersgezinden bij de familie van Van Gogh heb ik niet gezien. Waar maak jij dat uit op? En wat heeft dat met Wilders te maken? Van Gogh was een VVD’er, ik denk persoonlijk niet dat hij wat met Wilders zou hebben gehad.
  Ik heb zelf niet op Wilders gestemt, omdat ik hem te ongenuanceerd en rechtlijnig vind. Ik heb op 1NL gestemt, Pastors ging i.e.g. de discussie met andersdenkenden aan. Ik ben een keer bij zo’n discussie geweest, wat feitelijk geen discussie was. Het enige wat de allochtone aanwezigen konden, was het brullen van niets inhoudende one-liners, gevolgt door luid applaus van hun mede-allochtonen. Een beetje Wilders-style, zou ik zo zeggen….
  De pot verwijt de ketel…?

 12. Trab
  19 maart 2007 om 12:32 uur.

  @ Mia,

  Dat komt waarschijnlijk vanwege het feit dat jij niet moslimgelovige bent! Maar als je hoorde wat die Molukse aap van een Theodor Holman zei, dan zou je wel anders reageren op mijn bericht! Mits je zelf natuurlijk respect kan opbrengen voor mijn principes, anders kunt je voortaan beter niet op mijn berichten reageren. Ik weet al genoeg beter niet meer reageren op mijn berichten, want ik heb je reactie al gelezen op het nieuws van die moslimcricketeer dat zegt al genoeg over jouw mate van respect! Zoals een Engelsman of Engelse zegt: “The basic is respect.” Helaas is dit bij jou ver te zoeken…….

  Link tussen Wilders en Van Gogh. De ene wilt de moslims het land uit heben of onderdrukken. Van Gogh wilde (immers hij is dood) moslims niet de vrijheid geven om op een vrome wijze hun geloof te belijden of moslims te kwetsen/beledigen om iedereen aan het lachen te maken. De verschillen/middelen zijn er zeker maar het doel blijft hetzelfde. Namelijk het aantasten van de bewegingsvrijheid van moslims om op een vrome wijze haar/zijn geloof te belijden. Echter Wilders probeert moslims te onderdrukken op een serieuze wijze, zie al zijn moties en voorstellen. Van Gogh probeerde dit op een bespottende manier te bereiken. Mia, duidelijker kan ik het niet maken voor je. Als ik jou was, zou ik je pogingen maar staken. De Islam overtreft jouw levensjaren. Zelfs na je dood, zal de Islam voortbestaan. Dit geloof is eeuwig en universieel, terwijl jij net als ik een nietig wezen bent.!@!!!@!

 13. Henk-Rotterdam
  19 maart 2007 om 03:13 uur.

  Mia ,
  Ik begrijp niet dat je zegt dat je wel op ENL van Pastors stemt maar niet op Wilders vanwege zijn rechtlijnigheid in zijn opvattingen.
  Maar leg dan het verschil is uit tussende opvattingen van deze 2 partijbonzen die ik niet anders als in een en dezelfde naam kan en wil noemen.
  Beiden verzetten zicht tegen de aanwezigheid van de moslims (Islam) in dit land,beiden hebben het continu over de criminaliteit door de Marokkanen gepleegd,en wel in die mate of dit land alleen maar bevolkt wordt door Nederlanders en Nederlanders van Marokkaanse afkomst.
  Beide lopen telkens te hoop als er maar ergens een woord valt over de bouw van een Moskee.
  Elk initiatief wat wordt gedaan om zaken een positieve draai te geven wordt onmiddelijk de grond in geboord.
  Elk feit wat voorvalt wordt onmiddelijk gevolgd door voorstellen van uitzetting en de vraag om langdurige vrijheidstraffen.
  Een van de laatste voorstelllen was van de PVV om gezinshereniging van niet westerse allochtonen te verbieden als deze in de fout waren gegaan en waren veroordeeld.
  Let wel ,men spreekt alleen in het thans verworpen voorstel aan de2e kanmer van “niet westerse allochtonen”en wie zouden ze daarmee nu bedoelen?
  Dus een persoon afkomstig uit Europa mag en kan hier dus gewoon een misdrijf plegen en zijn gezin daarna laten overkomen want dat staat er, en niks anders.
  Hoe waren ook al weer de opvattingen van de parij van ENL m.b.t . personen die met de justitie in aan raking waren geweest?
  Je schrijft over de verschillen van de PVV en de ENL, maar wist je dat er een lid van Leefbaar Rotterdam als zijnde gemeente raadslid van Rotterdam tevens in de 2e kamer zit als vertegenwoordiger van de PVV .
  Dat men spreekt dat het tijd wordt om ook in Rotterdam een afdeling van Wilders partij op te richten in samenwerking met de bekende Rotterdamse lokale politieke partijen?
  En nu ga je vertellen dat er verschillen zijn tussen die twee?
  Welke dan leg dat maar eens uit dan.
  En je stelling dat er tijdens de discussie waar je bent geweest en eigenlijk geen discussie was omdat de allochtone zich niet aan de regels van het debat hielden om het zomaar even te zeggen ,zegt meer over de leiders van het debat dan over de jongeren,die het zachtjes aan zat beginnen te worden om elke dag maar weer negatieve berichten te moeten lezen en horen,die zich in vele mate de pleuris lopen te solliciteren en niet worden aangenomen en toch door moeten met het leven,en dan in in debat komen met mensen die opvattingen hebben die hun rechtstreeks raken soms tot in het diepste van hun ziel en geloof.
  Zoals Trab ook al aanhaalde “respect” maar wel van 2 kanten en niet alleen van de Moslims voor ons.
  De koloniale tijd ligt al ver achterons ondanks dat sommige er naar terug verlangen en naar de tijd van lijfstraffen zoals in de middeleeuwen.
  In een van je vorige mails aan mij stelde je dat ik poogde me voor te doen als iemand die z.g. verstand had van politiek (wat ik nog nooit heb gepretendeerd)
  omdat ik opriep om te gaan stemmen voor de proivinciale staten en zodoende te helpen om rechtse opvattingen te bestrijden en uit de 1e kamer te houden.
  Je stelde toen dat ik een sufferd was die niet wist dat Wlders niet aan de PS verkiezingen meedeed,wat ik ook nooit had gezegd.
  Maar jij kan mij thans wel de verschillen uitleggen over de door jou aangehaalde partijen in deze en waar deze partijen dan echt voor staan.
  Het zou een verademing zijn als iemand eens duidelijk kan maken dat wij het allemaal verkeerd zien.

 14. Chill
  19 maart 2007 om 10:57 uur.

  tazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 3la Wilders. geef die man een hoofddoek, zal ‘m goed staan!

  wel 1 puntje nog: helaas had geertje geen ongelijk over de problemen die een dubbele nationaliteit met zich kan brengen (zie kwestie Albayrak). Volgens mij is die man helderziend, aii straks krijgen we hier ook nog een echte tsunami! sjeezuss…:P

 15. kano
  20 maart 2007 om 03:29 uur.

  NAAZNIEN

  Je bent een goede voorbeeld

 16. Haydar
  20 maart 2007 om 02:00 uur.

  hehe wilders,

  De gene die met helderheid en kennis van islam denken, vinden juist goed wat hij van plan is. Maar wat hij heeft is haat, die komt van de shaytaan. Terwijl hij het slecht bedoeld, is het goed voor de moslims. Wandt als hij de moskees wilt laten sluiten (uit haat) dan zijn de moslims verplicht om te verhuizen naar een ander land. Het is ten eerste zelfs verboden om in een ongelovig land te wonen voor een moslim. Maar de meeste moslims weten het niet.

  Moge Allah ons leiden.

 17. thug life
  20 maart 2007 om 03:42 uur.

  meknassi jij bent een grote ezel met grote oren als jouw moeder geen hoofddoek draagt dat wil niet zeggen dat de echte moslimas geen hoofddoek moeten dragen a z…l

 18. Meknassi
  20 maart 2007 om 04:12 uur.

  @thug life,

  Jouw moeder was al een ezel met grote oren voordat ik werd geboren a Elkalb!
  Dus ja, zo moeder een ezelin is, ben jij waarschijnlijk een muilezel!
  Luister a lahmar of al labghal, hoofddoek heeft niks te maken met de islam, de islam is DE IMAAN! Je kunt een prima Moslima zijn zonder al die theedoeken op je hersenloze en lelijke kop! Daarnaast en ik hoop dat je het zult begrijpen, de joden moesten een gele ster dragen zodat ze voor iedereen herkenbaar waren alszo danig, ze MOESTEN! Nu dragen hersenloze geiten vrijwillig een theedoek, hoe dom kun je wel niet zijn om je zelf te brandmerken!

 19. marijnt
  20 maart 2007 om 04:50 uur.

  he haydar,

  Uit jouw reactie kan ik opmerken uit welke milieu jij komt. Wat jij zegt is honderd procent bullshit. Ik heb zelden zo’n onzin gehoord. Immers hij wil alleen moskeen sluiten waar haat wordt opgeroepen. Moskeen die zich keurig aan de wet houden en niet oproepen tot haat of dingen die tegen de islam ingaan(het aanmoedigen van terrorisme die laat hij ongemoeid). Moslims hebben veel rechten in dit land. Ze mogen ontzettend veel alleen ze hebben er misbruikt van gemaakt. De meeste moslims respecteren niet mensen die anders zijn dan hen. Ze hebben zichzelf in deze positie gebracht. Door dingen die te roepen die onttoelaatbaar zijn. Vergeet niet dat moslims mogen uitkomen voor wie zij zijn. 1400 jaar geleden was het onmogelijk om te zeggen dat je moslim bent. Immers moslims werden onderdrukt en vernederd door de koerasjieten in Mekka. Kijk eens naar de film al rissallah idioot dan weet je wat ik bedoel.

 20. noor
  20 maart 2007 om 08:31 uur.

  brothers and sisters waar maken we ons druk over hoofd ja of nee moet een ieder voor zich zelf uitmaken een ieder zal voor zijn eigen goedheden en daden berecht worden , dat geertje geen gespreks onderwerp heeft is duidelijk het is een troef om, om de tijd een bommetje te laten is het niet de hoofddoek dan zijn het de marokkaantjes en nu is het dubbele natinaliteit jaren lang hebben onze ouders hier gewerkt en gewoond (erwerd toen niet gekeken naar een papiertje meer of minder maar naar hun postuur en handen en tanden niet te vergeten of ze zwaar werk konden doen)met dubbele nationaliteit daar kraaide geen haan naar maar nu is er een staatsec van marokkaanse afkomst en een minister van justitie /intergratie (BRAVO!!!) en daar kan meneer niet tegen een Nederlander van Marokkaanse/ Turk afkomst ja dat is een nacht merrie voor geertje dat kan niet pas niet in zijn straatje dus vandaar de waardeloze disscussie in de tweede kamer ipv om echte daadkrachtige onderwerpen neer te leggen bv. waarom wordt er nog steeds uit de staats kast de beveiliging van Ayaan betaald terwijl haar Nederlands paspoort al lang op de brandstapel ligt ? dat is geld ! daar kunnen we heel wat andere projecten van finacieren bv. psychiater voor geertje wilders !!! hoe houd ik respect voor de medemens

 21. Trab
  20 maart 2007 om 08:40 uur.

  Vreemde vogel die MarijnT. Het ene moment denk ik dat hij een echte hekel heeft aan moslims en ander moment denk ik dat hij het beste heeft met de moslims. Het zijn net als de joden in de geschiedenis. De ene keer waren ze heel lief voor moslims en de andere keer verraden ze de moslims. Ik denk dat we een informant van Wilders op dit forum hebben, dus ik zal maar een toontje lager zingen…………HAHAHAHAHHAA

Plaats je reactie