MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Onderzoek naar Arnhemse politie

20 maart 2007 | in Overheid | 3 Reacties

PolitieBinnen het politiekorps Gelderland-Midden zou jarenlang sprake zijn geweest van een ”herenconnectie.” In een ”theemutsencultuur” hielden leidinggevenden, die tevens bevriend waren, elkaar de hand boven het hoofd. Ze maakten zich schuldig aan machtsmisbruik en intimidatie. Dat heeft op het hoofdbureau in Arnhem geleid tot een ”sfeer van wanhoop en wantrouwen.” Of die constateringen terecht zijn, moet vandaag blijken uit het rapport dat de Gelderse commissaris van de koningin Clemens Cornielje in Den Haag zal presenteren.

Begin vorig jaar klaagden twee Marokkaanse ex-agenten, die een promotie misliepen, over discriminatie en racisme binnen het regiokorps. Daarna volgde het ene na het andere verhaal. In mei gaf korpsbeheerder Pauline Krikke, tevens burgemeester van Arnhem, opdracht voor een onafhankelijk onderzoek onder leiding van oud-plaatsvervangend hoofdofficier van justitie M. Tragter-Schubert. Ondertussen legde korpschef Jos van Deursen zijn functie neer omdat er een onwerkbare situatie was ontstaan.

De commissie-Tragter vond geen aanwijzingen voor discriminatie of racisme, maar tekende wel veel klachten en beschuldigingen over de ”Arnhemse connectie” op meldt Het Parool.

Er zijn 3 reacties

 1. Toth
  21 maart 2007 om 06:52 uur.

  Huttonizering van een PR-probleem:

  Stap 1 (Spin) Maak er een ander probleem van.
  Stap 2. (Cover) Maak daarvan een onderzoek.
  Stap 3. Neutralize: Kom tot de conclusie dat er (eigenlijk) niets aan de hand is, maar dat het goed is dat er een onderzoek is geweest.
  Stap 4. Extinguish: Praat een tijdje daarover na en ga diep in op details, zodat iedereen interesse verliest.

 2. Henk -Rotterdam
  21 maart 2007 om 08:18 uur.

  Ik ben ook “begenadigd” geweest om de uitkomsten van twee onderzoeken mee te maken bij de overheid door dergelijke onderzoeksbureaus en het is niet verwonderlijk hoe de uitkomsten altijd zijn.
  Het is maar net welke opdracht er verstrekt wordt en hoe deze geformuleerd wordt.
  In dit geval had men de opdracht als volgt kunnen geven:
  Er is geconstateerd dat er onder het personeel onrust is onstaan over het loopbaan beleid bij het korps en de handelswijze van superieuren over het gevoerde beleid.
  Onderzoek of de loopbaan planning van een ieder op gelijkwaardige wijze verloopt.
  Of je stelt:
  Er is onrust onstaan omdat men vermoed dat de loopbaan kansen van personeelsleden niet gelijkwaardig zijn en niet voldoen aan de geldende regels inzake het loopbaan en bevorderingsbesluit.
  Onderzoek het correcte hiervan en de wijze waarop er uitvoering wordt gegegeven aan het beoogde doel van het loopbaan en bevorderingsbesluit door de verantwoordelijke afdelingshoofden.
  Dit zijn twee verschillende opdrachten die hetzelfde doel lijken te dienen maar totaal anders zijn.
  Op deze wijze geeft men zelf als opdrachtgever richting aan het “onafhankelijke”
  onderzoek en is de uitkomst redelijke wijze voorspelbaar,met als doel de “kool en de geit te sparen”.

 3. Maghreb.NL » Blog Archive » Rapport kraakt politie Arnhem
  08 mei 2007 om 10:49 uur.

  […] De korpsleiding van Gelderland-Midden heeft niet integer, niet transparant, onzorgvuldig, willekeurig en vaak onbehoorlijk gehandeld jegens drie medewerkers van Marokkaanse en Turkse afkomst. De door conflicten geteisterde politietop heeft daardoor talentvolle politiemensen weggejaagd. Dat oordeel velt de Nationale Ombudsman na bijna een jaar onderzoek. […]

Plaats je reactie