MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Echte Hollandse kaas uit Marokko

23 maart 2007 | in Economie, Marokko | 8 Reacties

Hollandse kaas uit MarokkoHollandse kaas en Marokko. Op het eerste gezicht is dat een vreemde combinatie. Maar in de zomervakantie, wanneer Marokkanen uit Nederland naar hun geboorteland gaan, worden werkelijk kilo’s kaas meegenomen.

Dat zegt Abdel Salhi, Marokaanse Rotterdammer en bestuurslid van de stichting Human Force in Het Algemeen Dagblad.

Met ingang van september wordt in de kaasmakerij van het het Marokkaanse dorp Jereda, in het noordoosten van Marokko, pure Hollandse kaas gemaakt. De Hollandse koeien die er grazen zijn ooit uit Nederland geïmporteerd. De stichting, opgericht door Marco Kranenburg uit Nieuwerkerk aan den IJssel, wil bruggen slaan tussen culturen. De stichting probeert al jaren een kaasmakerij van de grond te krijgen en in september is het zover.

De 36-jarige Montassir Menouar gaat de kazen maken, samen met vier anderen. De Marokkaan woont in Oujda, op zestig kilometer van Jereda en hij is de ex-zwager van Marco Kranenburg.

Er zijn 8 reacties

 1. Rihanne
  23 maart 2007 om 09:20 uur.

  Goed idee!!! Hollandse is gewoon HEERLIJK…

 2. TITWANI
  23 maart 2007 om 05:26 uur.

  over verkazing van moccros gespoke:P

 3. rotterdam
  23 maart 2007 om 06:58 uur.

  hahaha wolah hila das pas verkaasd worden moehim zolang ze maar ook komijnenkaas gaan produceren vind ik het ok

 4. Chamakh
  25 maart 2007 om 12:51 uur.

  er zit zeker die schimmel erin:D

 5. kano
  26 maart 2007 om 05:42 uur.

  om een goede nederlandse kaas te produceren moet je voldoende ervraning hebben met het kaas maken anders lukt het niet zo perfect

 6. Maghreb Magazine » Hollandse kaasboerderij gaat proefdraaien
  04 juli 2007 om 12:13 uur.

  […] Kranenburgs ex-zwager Montassir Menouar uit Marokko krijgt de leiding over de kaasboerderij. Menouar, die eerder stage liep bij een kaasboerderij in Stolwijk, is inmiddels in Oudja, op zestig kilometer van Jereda. Het doel is om na de zomer Hollandse kaas in Marokko te maken en te verkopen. De komende weken draait de Marokkaanse kaasmaker Menouar proef met de boerderij in Jereda. De officiële opening is 23 oktober, als de hitte voorbij is. […]

 7. Peter
  10 oktober 2009 om 08:05 uur.

  wat zijn de invoerrechten van hollandse kaas in marokko ???

 8. Charif
  11 oktober 2009 om 02:41 uur.

  peter,

  als we jou invoeren is het gratis, ze willen zo iemand als jou daar graag hebben.

  Charif

Plaats je reactie