MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Australische imams als strandwacht

25 maart 2007 | in Geloof, Maatschappij | 8 Reacties

Australische ImamOm het imago van de islam en de imams in Australië te verbeteren zouden imams het goede voorbeeld moeten geven door als vrijwilliger bosbranden te blussen en als strandwacht op zwemmende kinderen te letten. Dat heeft Tom Zreika, de voorzitter van de Lebanese Muslim Association (LMA), gezegd.

In een rapport dat dit weekend zal worden besproken door de belangrijkste islamitische geestelijken in Australië, probeert Zreika imams aan te sporen tot betere integratie. Volgens Tom Zreika moeten de islamitische geestelijken hun imago verbeteren, omdat Australië ”genoeg van ons heeft”. Zreika meent dat de moslims net zo impopulair zijn als de communisten dat ooit waren.

”Het zou geweldig zijn als een imam met een tulband op een bosbrand zou blussen naast andere vrijwilligers”, aldus Zreika in de Australische krant The Australian. Het vechten tegen bosbranden en het beveiligen van het strand zijn onderdeel van de Australische nationale identiteit.

Er zijn 8 reacties

 1. samadie
  25 maart 2007 om 04:44 uur.

  en de priesters en de rabijnen?

 2. ouma
  25 maart 2007 om 07:42 uur.

  DIt is toch niet islamitisch verantwoord. Strandwacht, al die half naakte lichamen. Je moet je ogen toch neer slaan?

 3. kano
  26 maart 2007 om 02:18 uur.

  imams horen hun werk te doen die allah hun heeft gegeven en dat is predeken van de islam en als de imams in australie via de media hun boodschap duidelijk aan de bewoners van australie doorgeven en de juiste beeld over de islam geven dan gaan de australiers anders denken over de islam.

 4. marijnt
  26 maart 2007 om 03:43 uur.

  Ik ben het honderd procent eens met kano. Als de imans goed de islam overbrengen op de mensen. En ook vertellen aan moslims hoe ze met niet-moslims om moeten gaan en hoe je moet leven in een niet islamitisch land, en niet oproept tot minachting en haat dan zullen de australiers anders denken over de moslims

 5. laila
  26 maart 2007 om 04:12 uur.

  rare imams die van tegewoordig ik liep nog laatst langs de moskee en meestal wordt ik nie aangekeken door die mannen dat is gewoon normaal maar die keer bleef de Imam me aanstaren ik vond het belachelijk!

 6. marijnt
  26 maart 2007 om 08:24 uur.

  jezus wat hebben jullie toch een dom beeld van imams. Ze zijn net als wij van vlees en bloed. Ook zij zijn gek op vrouwen. Alleen ze spreken d;r niet openlijk over

 7. Relaxtro
  27 maart 2007 om 02:08 uur.

  Ik wens de betreffende imams veel succes, maar betwijfel of zo’n actie kans van slagen heeft. Australiers staan toch niet echt bekend als een tolerant volk, denk aan hoe nog steeds met aboriginals wordt omgegaan. Maar goed, misschien scheer ik dan weer alle Auastraliers over 1 kam

 8. thami
  18 augustus 2007 om 12:18 uur.

  Het is volgens de islam niet toegestaan , maar ja ik zou dus zo een imaam niet als vb nemen

Plaats je reactie