MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gevangen in eigen woning na spierziekte

27 maart 2007 | in Gezondheid, Maatschappij | 4 Reacties

RolstoelDe zwaar gehandicapte 57-jarig Boujmaa Abbou lijdt aan een ernstige spierziekte. Sinds hij is aangewezen op een rolstoel, kan hij geen kant meer op, helemaal niet nu zijn urgentieverklaring voor een passende woning is ingetrokken.

Hij zit gevangen in zijn eigen huis, schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens de krant wordt de man zelfs met een touw naar boven naar de badkamer getakeld. „Dit kan zo niet langer,’’ aldus zijn 23-jarige dochter Saida.

Abbou is al twee jaar op zoek naar een passende woning voor hem, zijn vrouw en zijn zes kinderen. In mei 2006 kreeg hij een urgentieverklaring, maar toen hij een te klein huis afwees, werd zijn urgentieverklaring ingetrokken. Dit tot grote verbazing van de familie. De familie Abbou is nu ten einde raad want de komende twee jaar mag zij niet opnieuw urgentie aanvragen.

Er zijn 4 reacties

 1. samson
  27 maart 2007 om 11:35 uur.

  nederland bemoeit overal met mensenrechten maar zij doet niks voor eigen bevolking of alleen voor de marokanen ?

 2. delilah
  28 maart 2007 om 11:32 uur.

  Als een huis in urgentie periode wordt afgewezen, wordt er vanuit gegaan dat er geen urgentie is – anders wijs je een huis toch niet af? Er wordt blijkbaar niet gekeken naar de reden van afwijzen

 3. Studente
  28 maart 2007 om 01:35 uur.

  Wat erg zeg..

 4. hind
  29 maart 2007 om 03:18 uur.

  ergggggggggggggg

Plaats je reactie