MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Islamdiscussie versterkt moslim-zijn

28 maart 2007 | in Geloof | 2 Reacties

IslamVeel jonge moslims vinden hun geloof belangrijk voor hun identiteit. De trend is dat ze dat nog belangrijker vinden dan vroeger. Dat komt onder meer door de sociale omgeving, zoals ouders, familie en vrienden. Ook lijkt het er sterk op dat de voortdurende discussie in de maatschappij over de islam jongeren ertoe noopt zich als moslim te bekennen.

Dat blijkt uit het onderzoek Van vasten tot feesten, dat Forum, het instituut voor multiculturele ontwikkeling, onder jonge moslims heeft laten verrichten. De resultaten zijn dinsdag in Amsterdam gepresenteerd. De onderzoekers hebben door gesprekken met sleutelfiguren informatie verzameld over 27 netwerken van moslimjongeren in Amsterdam en Leiden. Vier van deze netwerken hebben een Surinaamse achtergrond, de overige hebben betrekking op Turkse en Marokkaanse jongeren.

De meerderheid van de ondervraagde studenten vindt dat de etnische spanningen in Nederland de afgelopen twee jaar zijn toegenomen. Vaker dan vroeger voelen zij zich buitengesloten door autochtone Nederlanders. Het sterkst is het gevoel dat autochtone Nederlanders hen negeren, echter bij jongere moslims.

Er zijn 2 reacties

 1. Studente
  28 maart 2007 om 10:52 uur.

  Ja dat geloof ik juist ook. Een beetje begrijpelijk, gezien de situatie!

 2. Adnan
  29 maart 2007 om 04:56 uur.

  Ik vind ook dat het logisch is! Islam krijgt altijd van alles de schuld. Wij moslims hebben het niet makkelijk.

  Adnan

Plaats je reactie