MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen voorbeeld voor de Surinamers

28 maart 2007 | in Maatschappij, Politiek | 4 Reacties

Marokkaanse en Surinaamse vlagSurinaamse politici zijn bang, slap en komen niet genoeg op voor de Surinamers. Marokkaanse politici doen dat stukken beter en lobbyen slimmer voor hun achterban. Dat is wat te horen was bij het debat ‘Wat kunnen Surinamers leren van Marokkanen‘, dat 25 maart werd gehouden in Podium Kwakoe in Amsterdam.

Presentator Guilly Koster verweet de Surinaamse politici onvoldoende op te komen voor de Surinamers en ‘een gebrek aan ballen’ te hebben. PvdA-politica Peggy Burke was het daar niet mee eens en ging in discussie met de presentator. Beide sprekers zijn het uiteindelijk erover eens geworden dat Marokkanen (en Turken) minder bang zijn om hun eigen gemeenschap aan te pakken. “De Surinamers zijn erg onzichtbaar, de voorhoede lijkt weggevallen te zijn”, zegt Vyent.

Op de bijeenkomst waren ook andere geluiden te horen over de aanwezige Marokkanen. “Politici die het hier ver schoppen zijn over het algemeen mensen die niet altijd even duidelijk voor de Marokkaanse belangen opkomen. Als je witte Nederlanders naar de mond praat, wordt het je makkelijk gemaakt in je carrière”, zegt een van hen. “Wij Marokkanen hebben er een handje van om onze eigen misère op het bordje te leggen van een ander, om klagend door het leven te gaan. Daar heb ik wel eens moeite mee”, gaat de persoon verder.
Dat schrijft surinaams.caribiana.nl.

Een verslag van het debat is hier te horen.

Er zijn 4 reacties

 1. Studente
  28 maart 2007 om 11:07 uur.

  Dat klopt wel. ja ind.

 2. Riffia
  29 maart 2007 om 09:53 uur.

  waar gaat dit in godsnaams over??

 3. Ayse
  03 april 2007 om 11:14 uur.

  Ow mijn god ja Marokkanen hebben gelijk hoor jullie kunnen heel trots zijn op aboutaleb hij is zo een zieliege mannetje die zijn marokkaanse pasport liever verbrand ofso

  In iedergeval turks/nederlandse politici komen voor turken op als ze die gelogen genocide op de armeniers die nooit is gebeurd door onze stot willen doordrukken!

 4. Alwin S. Meyerhoven
  03 september 2007 om 12:31 uur.

  Wat er ook over de surinamers gezegd en geschreven is behoort vanaf heden tot de verleden tijd.

  Er zijn nieuwe ontwikkelingen op komst die ervoor zullen zorgdragen dat de surinaamse gemeenschap een toonbeeld wordt van Respect en Sociale Cohesie.

  In het laatste kwartaal van 2007 zullen er Rond de Tafel conferenties Nederland – Suriname plaatsvinden waarbij de nieuwe ontwikkelingen met alle Burgers, Overheden en Bedrijven die Suriname een warm hart toedragen, in samenwerking met de nederlandse media, besproken worden.

  Later meer…..

Plaats je reactie