MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse studenten onderscheiden

29 maart 2007 | in Carriere | 8 Reacties

ECHO FoundationDe Marokkaanse studenten Anass Koudis en Ouseoma Ben Sabouhen (beiden Hogeschool van Amsterdam) hebben woensdag een ECHO Foundation Beurs ontvangen. Ze mogen een deel van hun studie volgen in een van de lidstaten van de Europese Unie.

De studenten kregen de onderscheiding woensdag in Amsterdam uit handen van minister Ronald Plasterk (Onderwijs). De ECHO Awards werden voor de zevende maal toegekend aan uitblinkende allochtone studenten in het hoger onderwijs.

Vijf winnaars ontvingen een summercourse aan de University of California, Los Angeles (UCLA). Dat zijn Najia Tarhouchi (Hogeschool Inholland), Seren Dalkiran (Universiteit Utrecht), Rigobert Nivillac (TU Delft), Dong Puong Nguyen (TU Twente) en Yahja Chaibi (Hogeschool Rotterdam).

Er zijn 8 reacties

 1. Eusebio
  29 maart 2007 om 10:14 uur.

  Chapoo..

  congrats jongens/meiden..vooral doorgaan..

 2. studente
  29 maart 2007 om 01:54 uur.

  Echt goed zeg! 😉

 3. Henk-Rotterdam
  29 maart 2007 om 06:41 uur.

  Ik mis wat reacties uit de rechtse hoek,of gaan ze eerst zoeken of er een verleden is van deze bij deze studenten of komen er kamervragen uit een bepaalde hoek over de financiering in deze en of de beurs wel bestemd is voor dit doel,of dat het geen hangjongeren zijn.
  Ik miste het artikel ook in deTelegraaf en het AD.
  Waarschijnlijk de “dead line”niet gehaald.
  Ook de namen van de andere winnaars zijn waarschijnlijk de reden dat er geen aandacht voor is.
  Walgelik,
  Maar in ieder geval veel geluk voor de winnaars en een goede toekomst toegewenst.

 4. mustafa
  29 maart 2007 om 07:23 uur.

  en daarna gaan ze gewoon poetsen of ergens aan de lopende band werken in een of andere ordinaire fabriek.

 5. kano
  29 maart 2007 om 08:39 uur.

  een goede voorbeel voor de andere marokkanen

 6. mede-studente
  01 april 2007 om 08:30 uur.

  Selam,

  Zeker een goed voorbeeld, alhamdoullilah.

  Maar even een kanttekening bij de reactie van Kano:
  Dat deze studenten uitblinken, betekent niet dat andere marokkanen liggen te slapen. Er zijn zat marokkaanse jongeren die studeren alleen komen ze niet op het nieuws, want alleen slecht nieuws is nieuws.

 7. Studente
  02 april 2007 om 09:06 uur.

  Inderdaad mede-studente!!!!

 8. Laila
  10 april 2007 om 09:03 uur.

  hoezo apart voor allochtone studenten?

Plaats je reactie