MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Marokkaanse namenlijst is discriminerend’

14 april 2007 | in Marokko, Overheid | 13 Reacties

gemeenteHet is beledigend dat Nederland meewerkt aan het discriminerende en Arabisch-nationalistische beleid van de Marokkaanse regering. Dat zegt Moussa Aynan, Haarlems raadslid van de PvdA. Hij vindt het storend dat Nederlandse gemeenten jonge Marokkaanse ouders ongevraagd een lijst met de door de Marokkaanse regering goedgekeurde namen voorlegt wanneer zij aangifte van hun pasgeboren baby komen doen. “Die lijst bevat alleen Arabische namen, géén Berberse of christelijke, en is daarmee discriminerend,” zegt Aynan.

Toen het raadslid zijn onlangs geboren kindje wilde inschrijven bij de Nederlandse gemeente, werd hem verteld dat hij problemen met “zijn overheid” kan krijgen als hij geen goedgekeurde naam zou kiezen voor zijn kind. “Alsof ik de Marokkaanse regering als ‘mijn overheid’ zou beschouwen.”

Een woordvoerder van de gemeente laat weten de lijst als service te bieden voor het geval ouders hun kind ook bij de Marokkaanse ambassade willen aanmelden. “Op de Marokkaanse ambassade worden alleen namen van de lijst geaccepteerd. Dat zou tot een hoop extra kosten kunnen leiden als mensen dat niet weten,” aldus de woordvoerder in het Haarlems Dagblad. Behalve de Marokkaanse namenlijst ligt er ook een Turkse bij de gemeente Haarlem.

Er zijn 13 reacties

 1. apie
  14 april 2007 om 02:11 uur.

  la hawal wala quwata illah billah

 2. Youssef
  14 april 2007 om 02:13 uur.

  Onzin

 3. Trab
  14 april 2007 om 06:14 uur.

  Apie dit is nog niets!!! Ik hoop dat je mijn reactie hebt gelezen op t artikel “Marokkaanse vrouw geschoold en gedreven.” Jongens en meiden er komt een tijd dat wij hier in NL helemaal “opgelost” zijn ofwel geassimileerd zijn. Deze trend zet zich dusdanig hard voort………

 4. kano
  14 april 2007 om 08:40 uur.

  een moslim hoort een islamitische naam te hebben veel ouders (vooral vrouwetjes) proberen altijd een moderne naam voor een geboren kind te verzinnen die soms een christelijke naam is en dat is volkomen verboden in ons geloof (een mosli m is WOORD en DAAD).

 5. Amin
  15 april 2007 om 10:28 uur.

  Je kunt ook voor een Islamitische en Christelijke namen kiezen zoals:
  Zakaria (Zacharias)
  Yousef
  Issa
  Maria
  Miriem
  Enz enz

 6. marijnt
  15 april 2007 om 01:11 uur.

  waarom is dat verboden kano

 7. kano
  15 april 2007 om 03:58 uur.

  ik weet het niet

 8. abdel
  16 april 2007 om 09:55 uur.

  hee kano hoe zo verboden?? jullie kennen alleen maar verboden verboden en haram haram !!
  is naam Aissa verboden dan???
  ps :Aissa is jesus

 9. Studente
  16 april 2007 om 10:50 uur.

  Dit slaat helemaal nergens op.. geef je kind de naam die je zelf wilt geven zeg..

 10. hayatii
  18 april 2007 om 01:06 uur.

  Gewoon simpel.. Als het een meisje is noem je haar gewoon Hayat. Einde discussie

 11. ik__
  18 april 2007 om 07:31 uur.

  hahahaha wollahilla hayat !hahahaha

 12. marokkaantje
  21 april 2007 om 04:48 uur.

  ik ben het aan de ene kant wel met kano eens..tegenwoordig komer er allemaal van die namen uit..maar je moet het zelf weten of je kind nou piet of mohammed gaat heten…

 13. Abdelilah
  01 mei 2007 om 10:13 uur.

  Deze namen waartegen de heer Aynan zich verzet zijn islamitische namen. Waar de heer Aynan om gaat is de islamitische identiteit van Marokko. Daar verzet hij tegen. Laat hem dat duidelijk zeggen zodat iedereen weet waar het over gaat.

Plaats je reactie