MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Cohen opent nieuwe Weekend Academie

15 april 2007 | in Maatschappij | 1 Reactie

Job CohenJob Cohen heeft zaterdag een tweede vestiging van Weekend Academie geopend in Slotervaart, Amsterdam. In de onderwijsinstelling krijgen jongeren tussen de tien en zestien jaar met leerproblemen zaterdag- en zondagmiddag huiswerkbegeleiding, trainingen in sociale vaardigheden, sport, spel en ontspanningsactiviteiten. De eerste vestiging werd vorig jaar geopend door toenmalig wethouder Ahmed Aboutaleb.

Naar de school is veel vraag omdat veel kinderen in Amsterdam kampen met een leerachterstand. Zo blijkt volgens Het Parool uit schoolrapporten en resultaten van Cito-toetsen. Marokkaanse, Turkse en Nederlandse studenten van de lerarenopleiding Pabo, Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam verzorgen de lessen vrijwillig. Zij hebben veelal dezelfde achtergrond als de tieners en fungeren als rolmodel.

De onderwijsinstelling heeft plaats voor dertig leerlingen op zaterdag en dertig op zondag. Inmiddels hebben zich al tachtig kinderen aangemeld.

Er is 1 reactie

  1. Studente
    16 april 2007 om 10:48 uur.

    Zo zo.. goed zeg!

Plaats je reactie