MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Oplossing voor lage AOW migranten

16 april 2007 | in Economie | 7 Reacties

OudjesVeel Marokkanen krijgen weinig AOW, net als andere migranten én Nederlanders die een tijdje in het buitenland hebben gewoond. De FNV vraagt via een tournee aandacht voor het ’AOW-gat’. Vooral migranten die op latere leeftijd naar Nederland zijn gekomen als gastarbeider, hebben vaak maar gedeeltelijk AOW-rechten opgebouwd.

De FNV presenteerde gisteren een reeks voorstellen om het probleem op te lossen. Zoals opbouw van volledige AOW in veertig jaar tijd, in plaats van de huidige vijftig. Verder bepleit de FNV ruimere mogelijkheden om belastingvrij te sparen voor een toekomstig AOW-tekort.

Er zijn 7 reacties

 1. Krimo
  16 april 2007 om 11:50 uur.

  Je hebt recht op een AOW als je daar in het verleden premie voor betaald hebt. Volgens mij is het niet meer dan terecht dat iemand met een kortere arbeidsverleden minder AOW krijgt. Immers deze man/vrouw heeft minder geld van zijn salaris afgestaan voor de AOW premie.

  Het zou niet echt eerlijk zijn als iemand die wel levenslang premie heeft betaald even veel krijgt als iemand die pas om de hoek komt kijken….

 2. Studente
  16 april 2007 om 01:02 uur.

  krimo vind ik ook inderdaad.. maar ze horen dan wel een aanvullende pensioen te krijgen om normaal te kunnen leven vind ik..

 3. Henk -Rotterdam
  16 april 2007 om 01:26 uur.

  Gewoon slap gelul van de FNV want degene die te weing AOW heeft opgebouwd en daardoor onder de bestaansnorm komt krijgt een aanvulling van de Sociale Verzekeringsbank of de Sociale dienst tot het bedrag wat voor een ieder geldt.

 4. brother
  16 april 2007 om 02:26 uur.

  Krimo, AOW is onafhankelijk van werk/ premiebetaling. De berekening van AOW is afhankelijk van hoelang je in Nederland hebt gewoond. Voor elk jaar dat je in Nederland woont krijg je 2%. Maw ben je Nederland binnengekomen onder de 15 jaar dan krijg je 100% AOW.

  Het probleem is dat deze mensen daarvoor niet werden ingelicht. Zij waren analfabeet en wisten niet hoe de regels in elkaar steken, met als gevolg de tekortkoming. Het probleem ligt bij de Nederlandse overheid omdat zij hebben verzuimd ze in te lichten.

 5. brother
  16 april 2007 om 04:14 uur.

  Klopt Henk-Rotterdam. De tekortkoming komt om de hoek kijken als je, je oude dag in een andere land wil slijten.

 6. skery_vanuit_marokko
  19 april 2007 om 12:36 uur.

  wacht maar het wordt erger in nederland vergrijsing ect pak je koffers als vast in wegwezen uit nederland marorkkaanse economie wordt steeds beter in marocco

  henk-rotterdam leven in je eigenland is de mooiste wat er is

 7. Henk -Rotterdam
  19 april 2007 om 08:00 uur.

  Skerry,
  Dat is waar, en ik hoop dat het je goed gaat en dat je veel succes heb met je zaak.
  Maar je bent altijd weer welkom hier.
  Of anders kom je hier op vakantie?

Plaats je reactie